Derfor slap Kinnoch for dansk skat

Helle Thorning-Schmidts skatterådgiver forklarer for første gang med paragraffer, hvorfor Stephen Kinnoch ikke skulle betale skat i Danmark

'Her stopper diskussionen'. Helle Thornings og Stephen Kinnochs skatterådgiver, cand. jur. Frode Holm, henviser til teksten i den dansk-britiske dobbeltbeskatningsaftale. (Foto: Revitax)
'Her stopper diskussionen'. Helle Thornings og Stephen Kinnochs skatterådgiver, cand. jur. Frode Holm, henviser til teksten i den dansk-britiske dobbeltbeskatningsaftale. (Foto: Revitax)

– Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, har frem til 2009 været fri for at betale skat i Danmark. Det hersker der ingen tvivl om!

Ægteparrets personlige skatterådgiver, adm. direktør, cand. jur. Frode Holm, er klar i mælet, da han for første gang efter Helle Thornings hjemkost efter sin afbrudte ferie, udtaler sig konkret om hendes og mandens skatteforhold. Frode Holm er medejer af et af landets skrappeste skatterådgivningsfirmaer Revitax i København.

Dobbeltbeskatningsaftalen
– Hvad bygger du dit synspunkt på?

– Flere ting, men den vigtigste er dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. I overenskomstens paragraf 19 stk. 3 står der:

’Personer, der ikke er danske statsborgere, er fritaget for dansk beskatning af vederlag, som oppebæres for udførelsen af hverv for den engelske ambassade eller the British Council i København.’

– Allerede af den grund skal Stephen Kinnock ikke betale skat i landet, siger Frode Holm til Ekstra Bladet.

Oplagt at han var fritaget
– Jamen, Stephen Kinnock har aldrig arbejdet i København ...

– Nej, men selv om han havde gjort det, var han fritaget for skat. Nu arbejdede han for British Council i bl.a. London, Bruxelles og Rusland, og det gør det endnu mere oplagt, at han er fritaget for skat af den indkomst i Danmark frem til sin ansættelse i sit nye job i et privat firma i Schweiz i januar 2009.

– Der er nogle andre skatteeksperter, der hævder, at British Council ikke er et statsinstitution, og derfor er der en vis usikkerhed om, hvorvidt han alligevel er fritaget for skat i Danmark?

Her stopper diskussionen
– Hør nu her, den eneste institution der er nævnt i dobbeltbeskatningsoverenskomsten ud over ambassaden, er British Council, så jeg tror nok, diskussionen om, det er en statsinstitution eller ej, stopper her.

– Hvornår tiltrådte du som skatterådgiver for Helle Thorning-Schmidt og hendes mand?

– Da lokummet brændte. Så det er ikke i lang tid siden, siger Frode Holm.

Revitax blev stiftet i 1987 af tidligere skatteminister Isi Foighel (K) og fusionerede i 2001 med revisionsfirmaet Moore Stephens. Siden da har firmaet været ejet af en række revisionsfirmaer og administrerende direktør, cand.jur. Frode Holm.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.