Helle taget i nyt adresse-sjusk

S-formand Helle Thorning-Schmidt fortav flere ting for myndighederne og gav fejlagtige oplysninger

Heller ikke i 2008 var Helle Thornings mand hjemme hver eneste weekend, som hun skriver til Justitsministeriet - faktisk var han 'bestemt ikke' ofte i Danmark i de otte måneder i 2008, hvor han arbejdede i Sierra Leone i Vestafrika, erkender S-formanden. (Foto: Ole Steen)
Heller ikke i 2008 var Helle Thornings mand hjemme hver eneste weekend, som hun skriver til Justitsministeriet - faktisk var han 'bestemt ikke' ofte i Danmark i de otte måneder i 2008, hvor han arbejdede i Sierra Leone i Vestafrika, erkender S-formanden. (Foto: Ole Steen)

Helle Thorning-Schmidt har sjusket igen, igen, igen.

Da Socialdemokraternes formand i oktober 2009 ville have manden som medejer af byggeforeningshuset på Østerbro, forklarede hun bl.a. til Justitsministeriets civilkontor, at manden havde været i Danmark 52 weekender om året siden 2004:

’Min mand er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året rundt’

Den forklaring har hun siden trukket tilbage, da det ikke harmonerede med de 33 uger, som Stephen Kinnock har forklaret til Skat, at han var i landet i 2009.

Sjældent hjemme
Helle Thorning har efterfølgende beklaget og kaldt det en sjusket og sløset fejl, at hun skrev 52 uger.

Samtidig har hun forklaret, at fejlen bl.a. var sket, fordi manden havde fået nyt job i 2009 og derfor ikke havde været lige så meget hjemme som i alle de andre år.

Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at den forklaring heller ikke holder vand. I 2008 var Stephen Kinnock nemlig langt fra hjemme hver weekend.

Fra marts til oktober det år var han udsendt af British Council til Sierra Leone i Vestafrika, hvilket står sort på hvidt i cv’et på hans nye arbejdsgivers, World Economic Forum, hjemmeside.

Hjemme på en anden måde
Og det bekræfter Helle Thorning-Schmidt også selv over for Ekstra Bladet:

– Var han hjemme hver weekend i 2008?

– Nej, det var han bestemt ikke.

– Skulle du ikke også have gjort opmærksom på det?

– Jo, det er meget muligt, jeg skulle have været mere præcis. Han var jo hjemme i løbet af den tid på en anden måde.Men der er ingen tvivl om, at jeg skulle have være mere præcis med de oplysninger, jeg har givet til Justitsministeriet.

St. Petersborg eller Bruxelles
At Helle Thorning-Schmidt og manden tilsyneladende ikke har helt styr på papirerne, afslører en anden detalje fra hendes privatøkonomi.

I foråret 2006 oprettede Helle Thorning et ejerpantebrev, og i skødet kan man se, at hendes mand medunderskriver fra en adresse i Bruxelles.

Men på det tidspunkt arbejdede han for British Council i Skt. Petersborg i Rusland.

– Hvordan forklarer du det?

– Det kan jeg ikke svare dig på, hvorfor der står den adresse.

Jeg tror, det er en fejl...
– Kender du adressen?

– Det er den adresse, vi havde, da vi boede fem år i Bruxelles.

– Jamen, hvorfor bruger han så den, når han er i Skt. Petersborg?

– Jeg tror, det er en fejl, at den adresse er kommet på.

– Så han boede der ikke på det tidspunkt?

– Nej, ikke hvis det er de år, du snakker om.