Endnu en Helle-løgn

Flere løgne kommer nu frem til overfladen, efter Helle Thorning indrømmede, at hun havde været 'upræcis'

Det lykkelige par er ikke fælles om lånet, selvom Helle Thorning-Schmidt påstod det overfor Justitsministeriet. (Foto: Mick Anderson)
Det lykkelige par er ikke fælles om lånet, selvom Helle Thorning-Schmidt påstod det overfor Justitsministeriet. (Foto: Mick Anderson)

Socialdemokraternes leder har ikke kun løjet om, hvor ofte ægtemanden er i Danmark.

I dag kan avisen BT også afslører, at hun har løjet om, hvem der hæfter for boliglånet.

LÆS: Thorning ejer stadig huset alene

- Han står ligesom jeg som låntager på de boliglån, vi har, og hæfter på lige fod med undertegnede, skrev Helle Thorning-Schmidt i en e-mail til Justitsministeriet den 14. oktober 2009.

Det er bare, ifølge BT, ikke sandt. Ifølge avisen er det kun Helle Thorning-Schmidt, der hæfter for lånet i boligen på Østerbro i København. Ægtemanden står på kun som ægtefælle på lånet:

LÆS: Løgnen kan afgøre valget

- Helle Thorning-Schmidt er alene debitor, mens hendes mand alene har tiltrådt pantsætningen som ægtefælle. Han hæfter således ikke for lånet, så det er ikke rigtigt, når hun skriver, at han hæfter på lige fod, siger Inge Nilsson, statsautoriseret revisor og indehaver af skatterådgivningsfirmaet SkatteInform, til BT.

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, hæfter altså ikke for lånet, selvom Helle Thorning påstod det i en e-mail til Justitsministeriet.

Endnu en Helle-løgn.