Thorning ejer stadig huset alene

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er stadig ikke medejer af familiens hus på Østerbro. Det kan der ifølge en skatteekspert være en god grund til

Ifølge skatteekspert kan der være en god grund til, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, stadig ikke er medejer af familiens hus på Østerbro. (Polfoto)
Ifølge skatteekspert kan der være en god grund til, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, stadig ikke er medejer af familiens hus på Østerbro. (Polfoto)

Helle Thorning-Schmidts britiske mand Stephen Kinnock har aldrig benyttet sig af Justitsministeriets tilladelse til at blive medejer af parrets omstridte rækkehus på Østerbro. Det skriver Ekstra Bladet.

Torsdag blev Helle Thorning afsløret i at give falske oplysninger om mandens weekendophold i Danmark.

Justitsministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at der på baggrund af de fejlagtige oplysninger blev givet grønt lys til, at Kinnock kunne komme med på skødet. Men ægteparret har aldrig benyttet sig af tilladelsen.

Af tinglysningen fremgår det nemlig, at Helle Thorning fortsat står alene på skødet til bopælen på Østerbro, der i 2004 blev erhvervet for 3,7 millioner kroner.

Skatteekspert og advokat Tommy V. Christiansen forklarer, at det måske kunne være en god forretning for parret at få Kinnock med på skødet rent skattemæssigt, men at det modsatte også kan være tilfældet.

- Det kommer i sidste ende an på indkomster og formueforhold, siger han til Ekstra Bladet.

Umiddelbart kunne det ligne et rent økonomisk selvmål for Helle Thorning at få sin mand med på skødet, som hun har ansøgt Justitsministeriet om. På daværende tidspunkt i oktober 2009 var de begge af den opfattelse, at han kun var skattepligtig i Schweiz.

Den opfattelse ændrede parret efter hårdt mediepres i begyndelsen af denne måned, hvor de erkendte, at Kinnock også skal indsende en dansk selvangivelse.

Helle Thorning oplyste i går, at hun vil sende den endelige opgørelse af mandens ophold i Danmark til Justitsministeriet, så der kan laves en ny vurdering.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet fredag.

Test

Test