Annonce:
Annonce:

Fransk minister afhøres om L'Orealsag

Frankrigs arbejdsminister, Eric Woerth, er blevet afhørt i otte timer af politiet om sin rolle i en påstået bestikkelsessag, hvor L'Oreal-arving er indblandet

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den franske arbejdsminister, Eric Woerth, er torsdag blevet afhørt i otte timer af politiet i Paris om sin rolle i en påstået bestikkelsessag, hvor Frankrigs rigeste kvinde, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, menes at have betalt store beløb til den franske præsident, Nicolas Sarkozys, valgkamp for et par år siden.

Valgbidragene skal være af en sådan størrelse, at de er ulovlige efter fransk lovgivning.

Eric Woerth blev udspurgt af efterforskerne på sit kontor i arbejdsministeriet.

Der er ikke sluppet noget ud om ministerens svar. Men før afhøringen blev det oplyst, at han ville blive spurgt om sin rolle i flere påståede sager, hvor Liliane Bettencourt skal have anvendt beløb fra sin milliardformue ulovligt.

Eric Woerth har ved tidligere lejligheder sagt, at han ønskede at tale med politiet for at "rense luften" omkring sin rolle i de påståede bestikkelsessager, hvor også Woerths kone er indblandet.

Mistanker om flere ulovlige pengetransaktioner, som skal være kommet Sarkozy og hans parti til gode, har rystet toppen af det politiske liv i Frankrig og er ved at underminere Sarkozys forsøg på at gennemføre en række vigtige økonomiske reformer, blandt andet en pensionsreform, hvor pensionsalderen hæves til 65 år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: