Annonce:
Annonce:

Iran vil forhandle om atombrændsel

Iran fortsætter med at lege kispus med Vesten om sit atomprogram. Nu er atomnationen parat til at forhandle om en udvekslingsaftale om atombrændsel

Annonce:
Følg Politik

Iran er klar til at indlede øjeblikkelige forhandlinger med vestmagterne om en atombrændsel udvekslingsaftale, som blev underskrevet i maj, siger den iranske udenrigsminister Manouchehr Mottaki under et besøg i Tyrkiet.

Mottaki siger, at Iran mandag vil overrække FN's atomenergiagentur, IAEA, sit svar på de spørgsmål, som er stillet af Wien-gruppen, der består af USA, Rusland og Frankrig, om brændselsudvekslingsaftalen.

- Dette brev vil blive viderebragt til IAEA i Wien, og så kan vi straks begynde forhandlinger om detaljerne i udveksling af brændstoffet, siger han på engelsk og tilføjer:

- Alle detaljer om, hvordan denne byttehandel skal finde sted, vil blive afgjort gennem diskussioner og samtaler i Wien.

I aftalen, som Tyrkiet og Brasilien mæglede i maj, indvilligede Iran i at sende 1200 kilo af sit lavt beriget uran til Tyrkiet for til gengæld på et senere tidspunkt at få leveret høj beriget uran fra Rusland og Frankrig.

Forslaget fra Iran fik umiddelbart den kolde skulder fra stormagterne. De er derimod parate til at indlede en fjerde runde af sanktioner mod Iran, som har nægtet at indstille sit kontroversielle uranberigelsesprogram.

Wien-gruppe har taget forbehold og rejst en række spørgsmål vedrørende tilbuddet, men siger samtidig, at man alligevel klar til at tale med Iran for at rydde op i alle tvivlsspørgsmål.

Mottaki, der udtalte sig efter samtaler med sine tyrkiske og brasilianske kolleger Ahmet Davutoglu og Celso Amorim, siger, at Iran gerne ser begge disse lande deltage i forhandlingerne, men at det ikke er en betingelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: