Annonce:
Annonce:

DF-ansat: Homoseksuelle skal have nogle tæsk

I en e-mail, der fejlagtigt blev rundsendt til pressen, skriver en DF-pressemedarbejder at, 'ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk'

Dansk Folkeparti er inviteret til årets pride i København 18.-22. august. Men så opstod der ballade.(Arkivfoto: Søren Osgood)
Dansk Folkeparti er inviteret til årets pride i København 18.-22. august. Men så opstod der ballade.(Arkivfoto: Søren Osgood)
Annonce:
Følg Politik

'Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk (Jeg håber de ikke kan lide den slags!)'

Sådan skriver en pressemedarbejder for Dansk Folkeparti i en mail, der ved en fejl er sendt til store dele af dansk presse som optakt til årets Gay Pride i København.

Hvad mener du med, at homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tæsk?

- Jeg mener ikke, at de skal have nogle tæsk. Og jeg ved godt, at I sikkert vil bringe den og svine Dansk Folkeparti og mig til, og det er I så i jeres gode ret til, fordi jeg er en kæmpeidiot, siger DF-pressemedarbejder Helene MacCormac til ekstrabladet.dk.

Mailen skulle kun have været sendt til Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer Liselott Blixt og Pia Adelsteen.

Annonce:

Det voldsomme ordvalg er brugt i en spontan reaktion på en henvendelse til Dansk Folkeparti fra, hvad Helene MacCormac kalder 'journalisten med de løse håndled' Christoph Bastrup.

- Jeg skriver til jer, fordi Dansk Folkeparti har meddelt, at de deltager i årets Pride march, hvilket er en dyb provokation, skriver han til partiet.

'Pludselig bliver DF gjort til grimme personer'
I sin henvendelse til partiet skriver Christoph Bastrup, at han er bekymret for Dansk Folkepartis deltagelse i den homoseksuelle parade, fordi 'førende DF'ere har bl.a. udtalt, at 'homoseksuelle er mentalt handicappede'; 'homoseksuelles seksualitet er et udtryk for en epidemisk ideologi, som blot udspringer af deres egen livslede'; 'homoseksuelle er unormale', 'homoseksuelle er handicappede' og ikke at forglemme Pia Kjærsgaards perle: 'LBL er en meget militant organisation'.

- DF's retorik er med til at legitimere flere hate crimes imod homoseksuelle. DF bekæmper os på alle fronter. DF har aldrig gjort skyggen af godt for os - tværtimod, slutter journalisten.

DF'erne Liselott Blixt og Pia Adelsteen er inviteret til paraden og har sagt ja til at deltage.

Annonce:

- Men pludselig opstår der en masse ting og sager rundt omkring, og vi bliver kontaktet af forskellige personer om det. Og DF bliver gjort til nogle grimme personer lige pludselig. Og de (Liselott Blixt og Pia Adelsteen, red.) har bare sagt ja til en invitation, siger Helene MacCormac til ekstrabladet.dk.

Vred pressechef
- Jeg har ikke haft mulighed for at se hele e-mailen endnu, men jeg har hørt dele af den. Og jeg er som udgangspunkt meget negativ over for, at der er en medarbejder der i interne emails skriver dårligt om andre mennesker, siger DF's pressechef, Søren Søndergaard, til jp.dk.

Helene MacCormac har nu fået en skriftlig advarsel, skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: