Annonce:
Annonce:

DF kalder militærpsykolog for flabet

Søren Espersen (DF) raser mod militærpsykolog, der vurderer, at 20 pct. af de udsendte soldater burde have været frasorteret. Det er uvidenskabeligt, mener han

Annonce:
Følg Politik

Det er noget uvidenskabeligt vås, når militærpsykolog Jørgen Peter Madsen i Information vurderer, at 20 procent af de udsendte danske soldater burde frasorteres før udsendelse. Det mener Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

- Jeg blev rasende, da jeg hørte det i radioen. Han griber tallet ud af den blå luft. Det havde krævet, at han havde undersøgt alle de 5000 danske soldater, og det har han mig bekendt ikke, siger Søren Espersen (DF).

Militærpsykolog Jørgen Peter Madsen har 40 års erfaring inden for sit felt. Alligevel vil Søren Espersen ikke forholde sig til militærpsykologens vurdering af de hjemsendte soldater.

Information skriver, at for hvert hold udsendte hold til Afghanistan må omkring 40 af dem hjem fra mission før tid. De fleste kunne have været sorteret fra på forhånd, mener militærpsykologen. Men det vil Søren Espersen ikke forholde sig til.

- Lige meget hvor meget erfaring han har, kan han ikke tillade sig at sige 20 procent. Han har han jo ikke undersøgt dem. Det er ligefrem flabet, siger forsvarsordføreren fra Dansk Folkeparti.

Venstre har tidligere foreslået at indføre en psykologtest af soldater, før de udsendes. Det afviste Dansk Folkeparti, der kaldte det en klientgørelse af soldaterne.

Nu vil Dansk Folkeparti ikke udtale sig om en eventuel psykologtest, før militærpsykologen har lagt dokumentationen frem.

- Han bør stå frem og fortælle, hvordan han kan sige, som han gør. Videnskabsmænd der gætter, vil jeg ikke forholde mig til, siger Søren Espersen (DF).

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: