Annonce:
Annonce:

Topmøde i skyggen af en oliepøl

BP risikerer at overskygge den britiske premierminister David Camerons første besøg hos Obama i Det Hvide Hus i Washington

David Cameron er på sit første besøg i Washington, siden han blev britisk premierminister. (Foto: AP)
David Cameron er på sit første besøg i Washington, siden han blev britisk premierminister. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Storbritanniens premierminister David Cameron er ankommet til Det Hvide Hus i Washington, hvor han skal have tre timers samtaler med den amerikanske præsident, Barack Obama. Cameron ankom til præsidentboligen i en amerikansk regeringslimousine, der var udstyret med et amerikansk og et britisk flag.

Selv om forholdet mellem de to allierede er venskabeligt, risikerer besøget alligevel at blive overskygget af løsladelsen af Lockerbie-bombemanden samt BPs olieudslip. Selv siger Cameron, at det er krigen i Afghanistan, som står øverst på dagsordenen.

- Alliancen bliver ikke fastholdt gennem vores historiske bånd eller blind loyalitet. Dette makkerskab har vi valgt, og det tjener vores nationale interesser, skriver den britiske leder i avisen Wall Street Journal.

Kurrer på tråden
Oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf bragte kurrer på tråden mellem Washington og London, da David Cameron sagde, at han ville forsvare det britiske olieselskab BP mod en urimelig behandling i USA. Obama har derimod lagt en uforsonlig linje over for oliegiganten.

Samtidig er der spekulationer om, at BP havde presset på for at få Storbritannien til at løslade en libysk terrorist, som i 1988 blev dømt for at have anbragt en bombe om bord på et amerikansk passagerfly. 270 mennesker omkom, da flyet eksploderede over den skotske by Lockerbie. BP skal havde erkendt, at det lagde pres på den britiske regering for at sikre sine olieinteresser i Libyen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: