Det amerikanske Senat har netop godkendt den mest omfattende revision af de finansielle regler i USA siden den store depression i 1930'erne. Nu er lovforslaget sendt videre til underskrift hos præsident Barack Obama.
Finansreformen, som præsidenten selv har været en ivrig fortaler for, blev vedtaget af Senatet med 60 stemmer for og 39 imod i den endelige afstemning.
Obama har længe lovet den amerikanske befolkning, at der ville komme strammere regler i finansbranchen for at undgå en gentagelse af finanskrisen i årene 2007 til 2009.
Det Hvide Hus oplyser, at præsidenten sandsynligvis vil underskrive lovforslaget, så det bliver ophøjet til lov i næste uge.
Resultatet af afstemningen betegnes som en stor sejr for Obama. Det har taget mere end et år at få forslaget færdigbehandlet. I sidste måned blev det vedtaget af Repræsentanternes Hus.
Lovgivningen, som banksektoren er stærkt imod, lader ikke mange områder i den finansielle sektor uberørt.
Den fastsætter regler for forbrugerbeskyttelse, giver tilsynsmyndighederne større magt til at lukke useriøse virksomheder og begrænser en række risikable handelsaktiviteter på en måde, som lægger låg på bankernes fortjeneste.
Selv om Obama oprindeligt har presset på for at opnå tværpolitisk støtte for revisionen af den økonomiske regulering, så stemte kun tre republikanske senatorer for lovforslaget, sammen med to uafhængige og alle 55 demokrater.