Annonce:
Annonce:

Berlusconi vinder afstemning om spareplan

Den italienske regering har tvunget sin store spareplan igennem det italienske overhus med en tillidsafstemning. Planen mangler nu underhusets godkendelse

Annonce:
Følg Politik

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, har vundet en tillidsafstemning. Dermed har han parlamentets støtte til sin spareplan på 25 milliarder euro (186 milliarder kroner), som skal mindske Italiens offentlige gæld.

Berlusconi-regeringen vandt afstemningen med 170 stemmer mod 136, som afspejler magtfordelingen i det italienske overhus.

- Det gik meget godt, siger Italiens økonomiminister, Giulio Tremonti, der er hovedarkitekten bag spareplanen.

Det faktum at regeringen måtte afholde en tillidsafstemning - der kunne have forårsaget Berlusconis afgang - viser, at den konservative regeringskoalition er dybt splittet.

- De er bange for deres eget flertal og tvinger disse ting igennem med et mistillidsvotum, ellers ville det aldrig blive vedtaget, siger oppositionsleder Dario Franceschini.

Spareplanen, der omfatter lønnedgang i den offentlige sektor og mindre støtte til de italienske regioner, skal nu vedtages i underhuset. Her forventes det, at Berlusconi igen vil afkræve en tillidsafstemning for at tvinge spareforslagene igennem.

Berlusconi har i de seneste uger set sin popularitet falde i meningsmålingerne. Samtidig bliver premierministeren dagligt kritiseret af Gianfranco Fini, som er en yderst skeptisk støtte til regeringen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: