Pind kræver særbehandling

Bryder reglerne: Hans au pair- pige skal have eget værelse både hos ham og eksfruen, men ministeren vil have dispensation

Søren Pind vil gerne have dispensation, så hans au pair kan bo hos ham hele tiden. (Foto: Peter Hove Olesen)
Søren Pind vil gerne have dispensation, så hans au pair kan bo hos ham hele tiden. (Foto: Peter Hove Olesen)

Udviklingsminister Søren Pind (V) kræver særbehandling i sagen om sin og eksfruens fælles, filippinske au pair.

Reglerne siger klart, at dele-au pairen skal have eget værelse både hos ham og eks’en.

Men i strid med reglerne bor au pairen hele tiden hos Pind –  også i de uger, børnene bor hos deres mor. Alligevel vil Pind ikke umiddelbart rette ind. I stedet søger han nu om dispensation fra den bestemmelse.

– Vi kan opfylde kravet, hvis det skal være, men af hensyn til vores au pair vil vi søge om dispensation. Det er en unødig stor belastning for hende, at hun skal flytte frem og tilbage hver uge. Hos mig, der nu har købt vores hidtidige fælles hus, er der rigtig god plads. Hun har egen indgang og eget badeværelse. Og hun har flere veninder i området, hvor jeg bor. Så vi håber på dispensation, siger Søren Pind til Ekstra Bladet.

Bør ikke være muligt
Pind søger om dispensation på trods af, at au pair-ordningen efter sin ordlyd netop ikke giver mulighed for dispensation på området. Kun på et område kan der i ganske få tilfælde dispenseres. Au pair-opholdet kan forlænges fra 18 måneder til 24 måneder. Men en sådan dispensation gives kun i få særtilfælde, f.eks. i tilfælde af svær sygdom hos det eller de børn, som au pairen passer.

Andre mulige dispensationer omtales ikke i bestemmelserne. Udlændingeservice har netop i et brev klargjort reglerne for Pind. Heller ikke i dette brev omtales nogen mulighed for dispensation.

Så får Pind dispensation, bliver der reelt tale om særbehandling af udviklingsministeren.