Annonce:
Annonce:

Støtte til champignoner for 63 mio.

Salget af champignoner er dalende, så EU skyder 63 mio. kroner i en PR-kampagne, der skal få europæerne til at spise flere champignoner

Salget af champignon er dalenen, så EU støtter en reklamekampganen for at sætte gang i salget igen. (Arkivfoto: Michael Mottlau)
Salget af champignon er dalenen, så EU støtter en reklamekampganen for at sætte gang i salget igen. (Arkivfoto: Michael Mottlau)
Annonce:
Følg Politik

EU giver ikke kun den faste landbrugsstøtte til de europæiske landmænd. Der bliver også givet EU-midler fra krisepuljer til erhverv i periodisk nedgang.

Netop nu befinder de europæiske champignonbønder sig eksempelvis i en tilsyneladende krise, eller i nedgangstider om ikke andet.

Og det bekymrer industrien så meget, at EU har spyttet 8,5 mio. euro, godt 63 mio kroner, i en pr-kampagne, der skal få særligt hollandændere, tyskere og spaniere til at købe flere champignoner - det sker for at 'styre produktionspotentialet', som det hedder.

Hvad bliver det næste?
- Det er fuldstændig absurd. Det ligner sovjetisk planøkonomi til forveksling, siger Anna Rosbach, der er medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti, til ekstrabladet.dk.

Landbrugsstøtten deler generelt vandene i EU: Særligt Skandinavien og Nordeuropa vil afvikle landbrugsstøtten, hvor sydeuropæerne vil bevare og helst udvikle landbrugsstøtten.

- Jeg vil spørge kommissionen, om det er måden, vi gør tingene på. Bliver det næste, at vi skal støtte, elastikindustrien, hvis folk pludselig køber færre elastatikker, spørger Anna Rosbach.

Sidste år fik tulipandyrkerne en lignende støtte til en pr-kampagne, da tulipansalget svigtede. Og før det har salget af henholdsvis appelsiner og olivenolie fået EU-midler til at promovere salget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: