Flere meningsmålinger giver dumpekarakter til 53-årige Sahlin, der kæmper for at fravriste Fredrik Reinfeldt og hans borgerlige koalition regeringsmagten.
Kun støtte fra 54 pct. rød-grønne
En ny rundspørge foretaget af avisen Expressen viser, at to ud af tre vælgere anser Reinfeldt for at være en bedre egnet leder end Sahlin.
En anden meningsmåling bekræfter tendensen, og samtidig viser den, at blot 54 procent af de rød-grønne vælgere peger på den svenske pendant til Helle Thorning-Schmidt som den bedst egnede kandidat til Sveriges statsministerpost.
Dermed kan Sahlins upopularitet ende med at være en hæmsko for de rød-grønne, der i de seneste meningsmålinger er blevet overhalet af den blå blok.
Svenskere stemmer på partier
Men ifølge politisk ekspert Henrik Oscarsson fra universitetet i Göteborg behøver den udbredte skepsis omkring Sahlin ikke at være udslagsgivende for valgresultatet.
De svenske vælgere stemmer nemlig traditionelt på partiet og ikke den politiske leder, forklarer Henrik Oscarsson.
- Og du har endnu ikke spillet kortet ud med, at Sahlin kunne blive Sveriges første kvindelige statsminister, siger Oscarsson til det norske nyhedsbureau NTB.
Oscarsson mener, at det har været et stort problem for Mona Sahlin at leve op til sin forgænger, Göran Perssons, popularitet.
Tvunget til ny ledelsesstil
- Sådan som forholdene var efter (valgnederlaget, red.) i 2006, blev hun tvunget til at finde en ny ledelsesstil end før. Det tror jeg, hun lider under, siger Henrik Oscarsson.
Han peger også på, at fortiden stadig kan påvirke Sahlin. I 1995 blev hun nemlig midtpunkt i en politisk fadæse - den såkaldte Tobleronesag - hvor Sahlin blev afsløret i at bruge offentlige kroner til privat brug.
Men selvom en undersøgelse frikendte Sahlin, var skaden allerede sket.
- Sagen er ikke glemt, og den ligger dybt begravet i den kollektive bevidsthed, fastslår Oscarsson.