Messerschmidt: Boykot EU-parlamentet

I hvert fald indtil EU's nyttesløse og dyre flyttecirkus er afviklet, lyder opfringen fra DF's to parlamentarikere

Morten Messerschmidt (DF) er klar til at nedlægge arbejdet i EU-parlamentet, indtil stats- og regeringscheferne standser EU's berygtede flyttecirkus. (Arkivfoto).
Morten Messerschmidt (DF) er klar til at nedlægge arbejdet i EU-parlamentet, indtil stats- og regeringscheferne standser EU's berygtede flyttecirkus. (Arkivfoto).

Morten Messerschmidt, der selv er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, opfordrer til en boykot af 'al aktivitet i EU-Parlamentet, indtil der foreligger en plan for afviklingen af det milliarddyre rejsecirkus, som er resultatet af, at tolv samlinger i EU-Parlamentet hvert år skal afvikles i Bruxelles'.

- Vi er nødt til at tage grovfilen i brug. Parlamentet har ingen indflydelse på, hvordan traktaten er indrettet. Derfor er vores eneste mulighed her at nedlægge vores parlamentariske arbejde, inditl det meningsløse flyttecirkus ophører, siger Morten Messerschmidt på en telefon fra Strasbourg til ekstrabladet.dk.

Sammen med sin partifælle i Bruxelles, Anna Rosbach, har han underskrevet en opfordring til den franske præsident, Nicolas Sarkozy om at give afkald på Strasbourg som parlamentsby

Læs også: Sarkozy får aldrig fred

- I en tid, hvor EU hver dag mister folkelig opbakning, forstår jeg ikke, at man fortsat vælger at skyde sig selv i foden og bibeholde det absurde rejsecirkus, som er nedfældet i traktaten - men som altså stadig ikke er hugget i en stentavle på Sinaibjerget, siger Morten Messerschmidt.

Foreløbig har godt 100 ud af EU-parlamentets 736 folkevalgte underskrevet opfordringen.

Omdan bygningen til eliteuniversitet
Foruden nogle få tyskere er franskmændene de eneste, der modsætter sig at nedlægge flyttecirkusset mellem Bruxelles og Strasbourg, der koster EU-borgerne mindst 200 mio. euro årligt.

I brevet foreslår EU-parlamentarikerne Sarkozy, at parlamentsbygningen i Strasbourg bliver omdannet til et internationalt eliteuniversitet til gavn for EU's efterspørgsel efter dygtige embedsmænd.

Dét foreslag er tidligere stillet i en anden form og er - ligesom andre alternative forslag til brug af parlamentsbygningen - konsekevnt blevet afvist af franskmændene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere