Hundedemonstrationer - uden hunde

I dag træder hundeloven i kraft. Men hunderacer bør slet ikke forbydes - der skal i stedet indføres hundekørekort og hundeskat, siger MF'eren Christian H. Hansen før dagens demonstrationer

Hundeejerne bliver opfordret til at lade deres hunde blive hjemme fra dagens tre demonstrationer mod hundeloven, der træder i kraft i dag. (Arkivfoto: AP/ Edgar R. Schoepal)
Hundeejerne bliver opfordret til at lade deres hunde blive hjemme fra dagens tre demonstrationer mod hundeloven, der træder i kraft i dag. (Arkivfoto: AP/ Edgar R. Schoepal)

I dag bliver 13 hunderacer ulovlige her i landet (se boks nederst til højre).

Men hundeloven er skruet forkert og usagligt sammen, mener kritikerne, der i eftermiddag samles til demonstrationer i København, Århus og Odense – uden hunde, vel at mærke.

En af lovens argeste modstandere er folketingsmedlemmet Christian H. Hansen, der i marts stiftede partiet Fokus.

Men er det ikke en god ide at sætte ind over for de mange bideulykker?

- Jo, hvis der var en god, faglig grund. Men på bidestatistikken ligger schæferhunde øverst, så hvorfor er den ikke forbudt, spørger Christian H. Hansen.

Pittbullterrieren ligger nummer tre i statistikken over bideulykker, selvom den har været forbudt i Danmark mange år, siger han som endnu et eksempel på lovens mangelfuldhed.

Ingen hunderacer bør forbydes
Og han får opbakningen fra Enhedslisten.

- Der er ikke nogen saglig begrundelse for forbuddet. Derfor vil Enhedslisten til efteråret i folketinget stille et forslag om, at dette forbud ophæves, udtaler Per Clausen, dyrevelfærdsordfører for Enhedslisten.

- Under høringen sagde panelet (bag hundebetænkningen, red.) også til mig, at der ikke er nogen faglig begrundelse for forbudslisten, siger Christian H. Hansen.

Stod det til ham, var ingen hunderacer forbudt i Danmark. Til gengæld vil han have indført hundekørekort og genindført hundeskatten.

- Med de redskaber ville man kunne frasortere nogle af dem, der ikke burde have haft hund, siger han.

Provenuet fra genindførelsen af hundeskatten vil Christian H. Hansen blandt andet bruge til at finansiere et dyrepoliti.

Læs også: Ingen kære mor for ulovlige hvalpe

Og der er meget galt med loven, mener eks-DF'eren, der mener, at det er grundlovsstridigt, at loven er træder i kraft med tilbagevirkende kraft (den gælder fra 17. marts, før loven endnu var førstebehandlet i Folketinget).

Dagens første demonstration mod hundeloven begynder på Rådhuspladsen i København klokken 16. Herefter følger Odense og Århus.

0 kommentarer
Vis kommentarer