Annonce:
Annonce:

Obama inviterer Polens sejrherre hjem

Blot timer efter at det stod klart, at Bronislaw Komorowski har vundet det polske præsidentvalg, er han inviteret til Det Hvide Hus

Det  var ikk et dansk julehjerte, som Bronislaw Komorowski viftede med efter sin sejr. De polske farver er også rødt og hvidt. (Foto: AP)
Det var ikk et dansk julehjerte, som Bronislaw Komorowski viftede med efter sin sejr. De polske farver er også rødt og hvidt. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

USA's præsident, Barack Obama, har ringet til Bronislaw Komorowski og lykønsket ham med sejren ved det polske præsidentvalg. Samtidig er Komorowski blevet inviteret på besøg i Det Hvide Hus.

- Præsidenten inviterede præsident Komorowski til Washington, og han ser frem til et fortsat tæt samarbejde med præsident Komorowski og den polske regering, hedder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Tætte allierede
Opringningen til Komorowski kommer efter, at han søndag vandt anden runde af det polske præsidentvalg. I denne valgrunde var den højreorienterede oppositionsleder Jaroslaw Kaczynski eneste konkurrent.

- USA og Polen er tætte allierede og partnere rundt om i verden i bestræbelserne på at fremme frihed, sikkerhed og fremgang, hedder det i erklæringen.

Under samtalen med Komorowski udtrykte Obama sin taknemmelighed over Polens militære engagement i Afghanistan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: