Annonce:
Annonce:

Ministre går af efter fransk skandale

Sløseri med offentlige midler betyder, at to franske ministre er trådt tilbage. Sagen sætter samtidig præsident Nicolas Sarkozys upopulære regering under pres

Annonce:
Følg Politik

To franske viceministre er trådt tilbage efter at have frådset med offentlige midler. Skandalerne kommer på et meget ubelejligt tidspunkt for Frankrigs upopulære regering, der prædiker ædru og sparsommelighed.

I en erklæring fra præsident Nicolas Sarkozys kontor hedder det, at udviklingsminister Alain Joyandet og viceminister Christian Blanc var trådt tilbage.

Kritikken af Joyandet går på, at han har chartret et privat jetfly for 116.500 euro (873.750 kroner) for at deltage i et møde i Martinique i forbindelse med jordskælvet i Haiti.

Christian Blanc kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde købt cubanske cigarer til en værdi af 12.000 euro (90.000 kroner) for skatteydernes penge.

Afsløringer af misbrug af offentlige midler har ført til, at den franske regering nu slår ned på frynsegoder. De har dog slet ikke nået det omfang, som Storbritannien oplevede sidste år, da visse ministres adfærd udløste et ramaskrig.

Sarkozy, som står over for faldende opbakning i meningsmålingerne og en negativ reaktion på han pensionsreformplaner, antydede i sidste uge, at en regeringsomdannelse kunne blive aktuel i oktober.

Flere skandaler er under opsejling. Det hævdes, at arbejdsminister Erik Woerth, der er arkitekt bag pensionsreformen, som budgetminister i perioden 2007-2010 forhindrede en efterforskning af Europas rigeste kvinde Liliane Bettencourts økonomi.

Det kan hænge sammen med, at Woerths kone har hjulpet Bettencourt med hendes regnskaber. Erik Woerth er blevet beskyldt for en interessekonflikt ved ikke at have foranlediget en skatteundersøgelse af den ældre kvindelige milliardær.

Han afviser at have gjort noget forkert.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: