Annonce:
Annonce:

Israel vil løslade 1000 palæstinensere

Israel er villig til at indgå en byttehandel med Hamas: 1000 palæstinensiske fanger for den israelske soldat Gilad Shalit

Gilad Shalit blev bortført for fire år siden. (Foto: AP)
Gilad Shalit blev bortført for fire år siden. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er parat til at løslade 1000 palæstinensiske fanger, hvis Hamas-organisationen er villig til omsider at frigive den tilfangetagne, israelske soldat Gilad Shalit. Det siger Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

- Staten Israel er villig til at betale en tung pris for løsladelsen af Gilad Shalit, men vi kan ikke sige, at det vil være enhver pris, sagde Netanyahu i en tale den israelske befolkning.

Samtidig understregede han, at Israel ville stille betingelser i forbindelse med en byttehandel, fordi tidligere fangeudvekslinger havde vist, at løsladte palæstinensere genoptager deres angreb på Israel.

Shalit, der i dag er 23 år, blev bortført 25. juni 2006, da medlemmer af Hamas angreb en israelsk grænseovergang. Han har siden været holdt fanget på et hemmeligt sted i Gaza.

Annonce:

Netanyahus udtalelser kommer efter at der atter er forhøjet opmærksomhed om Shalit. I søndags indledte Shalits familie og venner en protestmarch fra havnebyen Nahariya, der på 12 dage skal bringe dem til Jerusalem. Marchen sker for at lægge pres på den israelske regering for at få udvirket en løsladelse af Shalit efter fire års fangenskab.

Der har tidligere været forlydender om, at Israel er villig til at løslade op imod 1000 palæstinensiske fanger mod at Shalit bliver frigivet. I december kunne nyhedsbureauet Reuters oplyse, at der gennem tyske mæglere blev forhandlet intenst om en byttehandel.

Ifølge denne ville Israel løslade næsten 1000 palæstinensiske fanger. Heraf skulle cirka 450 sættes på fri fod i samme øjeblik som Shalit. En af de store kilder til uenighed var dengang som nu, at Israel ikke vil lade palæstinensiske fanger, der har medvirket til mange drab på jødiske statsborgere, blive sat på fri fod på Vestbredden. I stedet forlanger Netanyahus regering, at disse fanger blev løsladt i Gazastriben eller et tredjeland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: