Israel vil slække blokaden af Gaza

Den israelske regering mødes onsdag, og premierminister Benjamin Netanyahu er klar til at lade flere varer slippe ind i det palæstinensiske område

Benjamin Netanyahu. (Foto: Getty Images)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Getty Images)

Den israelske regerings sikkerhedskabinet vil på et møde onsdag overveje, om det skal lempe på blokaden af Gaza, oplyser flere israelske tv-stationer.

Premierminister Benjamin Netanyahu er under pres fra det internationale samfund, der vil have flere varer ind i det isolerede Gaza.

TV-kanalerne siger, at Netanyahu har besluttet at slække på blokaden 'betragteligt', og at den endelige beslutning tages onsdag.

En EU-diplomat sagde tidligere på dagen i Luxembourg, at Israel har antydet, at det er klar til at lade flere varer komme ind i det fattige Gaza.

Israel har håndhævet blokaden for at straffe det islamistiske Hamas, der styrer Gaza. Israel mener, at Hamas har ansvar for de raketter, der tidligere er blevet affyret mod det sydlige Israel.

Da Israel i slutningen af maj stoppede en nødhjælpskonvoj på vej til Gaza og dræbte ni aktivister, reagerede USA og store dele af verden med krav om, at Israel lemper sin blokade af den palæstinensiske enklave.

0 kommentarer
Vis kommentarer