Annonce:
Annonce:

Kinnock vil betale skat i Danmark

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, vil betale skat i Danmark

Stephen Kinnock vil nu betale skat i både Danmark og Schweiz. (Foto: Jan Sommer)
Stephen Kinnock vil nu betale skat i både Danmark og Schweiz. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Politik

Efter en uges pres bøjer Socialdemokraternes formand HelleThorning-Schmidt sig: Hendes mand vil med tilbagevirkende kraft betale dansk skat, skriver Berlingske Tidende.

Annonce:

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock vil i dag indlevere Kinnocks selvangivelse for 2009 til Skat.

Dermed kommer han for første gang til at betale skat i Danmark, hvilket parret lover, at han også vil gøre i årene fremover.

Det sker efter at det i sidste uge kom frem, at Stephen Kinnock ikke betaler skat i Danmark, fordi han arbejder og bor i Schweiz.

Men flereskatteeksperter har sået tvivl om lovligheden af den ordning, fordi Kinnock opholder sig i Danmark i weekender, og fordi hans familie bor her.

Helle Thorning-Schmidt afviser dog, at der er begået ulovligheder.

Betaler skat i både Danmark og Schweiz
Alligevel betaler hun og Kinnock nu i underkanten af en kvart million til Skat for sidste år.

- Vi har hele tiden ment, at vi havde ret. Nu har vi taget kontakt til en revisor, som bekræfter vores udlægning af sagen, men der er nogle gråzoner i det her, og vi vil ikke i nærheden af de gråzoner. Derforhar vi valgt at tage skridtet fuldt ud og betale skat i både Danmark og Schweiz, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den omtalte gråzone opstår, fordi Kinnock har holdt møder i Danmark. Dermed kan der opstå tvivl om, hvorvidt han pludselig får større interesser i Danmark end i Schweiz, fortæller skatterådgiver cand.jur. Frode Holm, der er direktør i rådgivningsfirmaet Revitax, og somhar rådgivet Helle Thorning-Schmidt i sagen.

- Jeg mener slet ikke, det har noget på sig, men det her er en politisk sag, og det er derfor, jeg har rådgivet dem til at indbetale skatten,siger Frode Holm.

Politisk ordfører Peter Christensen (V) har hele tiden klandret HelleThorning-Schmidt for at lave skattespekulation.

- At de har valgt at lave om på det, er deres valg. Men hvorvidt det har været ulovligt, har jeg af gode grunde ingen viden om. Det må Skat afgøre, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: