Annonce:
Annonce:

Fokus overvejer at pege på Helle Thorning

Der var en, der var to, der var tre...Løsgængere og nye partier truer VKO-flertallet. Senest har Fokus indledt drøftelser med Socialdemokraterne

Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) parlamentariske flertal slår revner.

Efter at det nye parti Fokus' formand, Christian H. Hansen, har fjernet sin 'ubetingede støtte' til VK-regeringen, har han nu indledt et uformelt samarbejde med Socialdemokraterne. Et samarbejde som kan ende med, at det tidligere medlem af Dansk Folkeparti peger på Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, som Fokus' statsministerkandidat.

- Lige i øjeblikket peger det selvfølgelig i en bestemt retning, men vi har ikke lagt os fast på, hvem vi vil pege på som statsministerkandidat, siger Christian H. Hansen.

Men Socialdemokraterne fører altså det kapløb.

Formanden orienterede på et møde søndag partiets hovedbestyrelse og storkredsbestyrelser om, at han har haft et møde med næstformanden for Socialdemokraternes folketingsgruppe, Morten Bødskov, for at drøfte kommende samarbejdsmuligheder.

- Fokus er et midterparti, som er åben for dialog, og da Socialdemokraterne er de eneste som har taget kontakt til mig, så har vi aftalt at mødes igen efter behov, siger Christian H. Hansen.

Efter flere politiske afhopninger kan VKO i dag kun samle 88 mandater bag regeringen. Og da der kræves 90 mandater for at have et flertal er Lars Løkke Rasmussen nødt til at bejle til netop Christian H. Hansen, Liberal Alliance, løsgængeren Pia Christmas-Møller, et liberalt færøsk folketingsmedlem eller Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen.

Sidstnævnte oplyser søndag, at regeringens modvilje mod at opgøre placeringen af et supersyghus i Vestjylland kan få en afgørende betydning for, hvem Kristendemokraterne vil pege på som statsminister efter det næste folketingsvalg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: