Den beskidte krig - Løkke mod Helle

Fadøl-Lars vs. Gucci -Helle : Statsministerkandidaternes tropper har lagt slagplan - og alle kneb gælder åbenbart op til valget

Helle Thorning-Schmidt går for anden gang til valg som Socialdemokraternes statsministerkandidat. Lars Løkke forsøger sig for første gang som statsministerkandidat, når vi næste gang skal stemme. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Helle Thorning-Schmidt går for anden gang til valg som Socialdemokraternes statsministerkandidat. Lars Løkke forsøger sig for første gang som statsministerkandidat, når vi næste gang skal stemme. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Fadøl-Lars vs. Gucci -Helle : Statsministerkandidaternes tropper har lagt slagplan - og alle kneb gælder åbenbart op til valget

Gucci -Helle er grisk og utroværdig. Fadøl-Lars er en forvirret vikar, som egentlig ikke gider være statsminister.

VK på den ene side og SSF på den anden side er i fuld gang med at svine hinanden til. Og i skudlinjen står de to statsminister- kandidater og partiformænd og bag dem to veltrimmede apparater, som i flere år har udtænkt strategier for at stå bedst til valget om et år.

Hvad med skatten, Helle?
Venstres topfolk og rådgivere vil have, at Helle Thorning-Schmidt skal fremstå som hyklerisk og uægte – og i lommen på Villy Søvndal. Lars Løkke Rasmussen skal fremstilles som manden, der kan lede Danmark gennem krisen – som ærlig og folkelig.

De seneste dages historie om, at Helles mand, Stephen Kinnock, ikke betaler skat i Danmark, er derfor perfekt. Venstre havde selv – ifølge Ekstra Bladets oplysninger – undersøgt sagen og sendt rygter i omløb, men blander sig ikke direkte i det, som aviserne skriver. Men de minder gerne om, hvor mange gange, Helle har sagt, at rige danskere skal betale mere i skat.

I folketingssalen spørger Venstre-folk ivrigt til Helles holdninger til skat. Og når det kommer frem, at fremtrædende socialdemokrater sender egne børn i privatskoler, bruges det i kampagner.

De konservative har netop givet deres bidrag med en kampagne, som fremstiller Helle Thorning- Schmidt og Villy Søvndal i en komisk græsk dans – på vej til at drive Danmark mod afgrunden.

Alle Venstre-folk har fået besked på at kalde SF for Socialistisk Folkeparti for at understrege, at Danmark blive ræverødt, hvis Helle bliver statsminister.

Er du stresset, Løkke?
Hos de røde er strategien lige så klar: Lars Løkke Rasmussen skal fremstå som en presset, forvirret, vred og nedslidt mand – i lommen på Pia Kjærsgaard. Helle Thorning- Schmidt som en kvinde med styr på livet og mod til statsminister- posten.

Metoden er først og fremmest ved enhver lejlighed at presse og stresse Løkke. For eksempel blev han ved afslutningsdebatten provokeret med spørgsmål om sin forbindelse til Stein Bagger – og mistede besindelsen. Og S-folket pressede voldsomt på for at få ødelagt Løkkes ferie, da han tog børnene ud af skolen og rejste på familieferie til Tenerife.

Alle sager, som kan stresse, tages op, og Løkke kaldes i samråd og afkræves forklaring om alt mellem himmel og jord. For eksempel har Socialdemokraterne netop gjort et stort nummer ud af, at ministrene har modtaget medietræning og kaldt statsministeren i samråd.

S og SF gentager i en uendelighed, at det er Pia Kjærsgaard, som bestemmer.

Sådan har det altid været
Eksperter peger på, at dansk politik er blevet mere brutal og personorienteret. Men det afviser de fleste spindoktorer.

Der er nemlig altid blevet brugt beskidte trick i politik. Tænk bare på, da Uffe Ellemann-Jensen som Venstre-formand tabte valget i 1998, fordi hans hus blev afbildet i store annoncer.

Den største forskel til tidligere er, at nettet er et perfekt sted at sætte rygter i omløb – og det bruger begge lejre. Og så er valgkampen begyndt meget tidligt denne gang. Partiapparaterne har ikke tid til sommerfred.