Minister: Alligevel ja til gmo-kartoffel

Først ville hun trodse EU's gmo-tilladelse i Danmark, nu bøjer miljøminister Karen Ellemann sig alligevel for EU-kommissionen

15. april kunne de forsamlede til Greenpeaces happening på Højbro Plads i København høre miljminister Karen Ellemann (V) sige, at hun vil have et dansk forbud mod gmo-kartoflen Amflora. Nu vil hun alligevel ikke gå mod EU-kommissionens gmo-tilladelse. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)
15. april kunne de forsamlede til Greenpeaces happening på Højbro Plads i København høre miljminister Karen Ellemann (V) sige, at hun vil have et dansk forbud mod gmo-kartoflen Amflora. Nu vil hun alligevel ikke gå mod EU-kommissionens gmo-tilladelse. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)
Følg Politik

- Det kan ikke nytte noget, at hun bare giver op, lyder det fra medlem af Europaparlamentet for SF Margrete Auken, da ekstrabladet.dk bad hende kommentere udviklingen.

Først lovede miljøminister Karen Ellemann (V) at arbejde for et nationalt forbud mod gmo-kartoflen 'Amflora'.

I april sagde miljøministeren til ekstrabladet.dk og de fremmødte ved en kartoffelhappening i København, at vi skal have et nationalt forbud. Nu vender hun på en tallerken.

Læs: Ellemann vil have dansk gmo-forbud

Enhedslisten på Christiansborg er ikke imponeret.

- Folketingets flertal har sagt til hende, meget klart, at det her (gmo, red.) vil vi ikke have i Danmark. Det er hun nødt til at rette sig efter, siger Per Clausen.

Intet svar fra ministeren
ekstrabladet.dk ville gerne have spurgt ministeren hvorfor hun alligevel ikke vil love et nationalt forbud. Dels hvorfor hun ikke respekterer Folketingets flertal.

Men gennem en pressemedarbejder siger Karen Ellemman, at hun ikke vil svare på ekstrabladet.dk's spørgsmål, da hun allerede har svaret Per Clausen.

I et svar til Per Clausen, der har spurgt, hvad regeringen har gjort for at forhindre godkendelsen af den gmo-kartoflen, henviser Karen Ellemann til EU's miljøgaranti:

Nationale bestemmelser kan kun indføres 'baseret på nyt videnskabeligt belæg'.

Og siden EU-kommissionen 31. marts 2010 gav sin tilladelse til at indføre Amflora, 'er der ikke fremkommet nyt videnskabeligt belæg for at' Amflora'-kartoflen udgør et problem i Danmark', skriver Karen Ellemann.

Men det er noget sludder, mener Per Clausen.

- Det er videnskabelige belæg er til stede, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde