Annonce:
Annonce:

14-årige kan straffes i dag

Børn hører ikke til i fængsel, lyder kritikken. Men dér havner de, når der ikke plads på de sikrede institutioner. Og i dag nedsættes den kriminelle lavalder til 14 år

Fra i dag kan børn ned til 14 år straffes - et af problemerne ved lovreguleringen er ifølge kritikerne, at de unge på grund af pladsmangle havner i rigtige fængsler i  stedet for sikrede institutioner. (Arkivfoto: Polfoto/Finn Frandsen)
Fra i dag kan børn ned til 14 år straffes - et af problemerne ved lovreguleringen er ifølge kritikerne, at de unge på grund af pladsmangle havner i rigtige fængsler i stedet for sikrede institutioner. (Arkivfoto: Polfoto/Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Politik

- 14 år ... så er det jo børn, vi taler om, siger socialpædagogernes formand Kirsten Nissen til ekstrabladet.dk.

Heller ikke regeringens egen Ungdomskommission mener, det er nogen god ide at nedsætte den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år.

Men regeringen og Dansk Folkeparti ved bedre. Så fra og med i dag kan børn til til 14 år straffes efter loven.

- Det er så trist, at regeringen vælger at sidde sund fornuft og viden overhørig, og i stedet lefler for deres støtteparti ved gennemføre en nedsættelse af den kriminelle lavalder, siger Kirsten Nissen.

Læs også: Så klappede 14-års-fælden

I forvejen er der problemer med at håndtere unge kriminelle mellem 15 og 17 - der er nemlig ikke plads til dem, hvorfor de bliver afvist på de sikrede institutioner. Knap tre ud af fire af de afviste blev sidste år anbragt i fængsel eller arresthus

Annonce:

Børn hører ikke hjemme i fængsel
- Vi er meget kede af, at antallet af afvisninger er steget så kraftigt. De unge har brug for en socialpædagogisk behandling og støtte. De hører ikke hjemme i arrest eller fængsel. Derfor er regionerne i fuld gang med at etablere flere pladser på de sikrede institutioner, siger Flemming Stenild, formand for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg.

Et fængsel er i det hele taget et meget uheldig sted an anbringe børn, mener Kirsten Nissen. Ikke mindst hvis der er tale om mindre forseelser.

- En amerikansk undersøgelse viste, at børn, der blev straffet for mindre forseelser, rapserier og den slags, gentog forseelsen. Hvor de, der slap med en formaning, stort set altid stoppede med ugerningerne, siger Kirsten Nissen.

Hun tilføjer, at vi allerede alle muligheder på hånden for at dæmme op om problemer med kriminelle børn. Det handler om at sætte ind langt tidligere, end vi gør i dag. Vi skal have fat i forældrene og samarbejde med dem om at holde børnene væk fra gaden om aftenen. Væk fra ballade, siger Kirsten Nissen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: