Elleman vil have dansk gmo-forbud

Over en portion økologisk kartoffelsuppe sagde miljøminister Karen Ellemann, at hun vil arbejde for et dansk forbud mod gmo-kartoffel

Karen Ellemann tog mod invitationen fra Greenpeace og dukkede op til en skål ikke-genmodificeret kartoffelsuppe på Højebro Plads i København i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Karen Ellemann tog mod invitationen fra Greenpeace og dukkede op til en skål ikke-genmodificeret kartoffelsuppe på Højebro Plads i København i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Følg Politik

Det rejste en storm af kritik, da EU-Kommissionen i marts gav grønt lys for dyrkning af en genmodificeret (gmo) kartoffel. SF'eren Margrethe Auken rejste sig sågar i parlamentet med et skilt.

EU-beslutningen kan imidlertid trumfes af et dansk forbud.

Derfor havde Greenpeace inviteret miljøminister Karen Ellemann (V) til en snak og en portion varm kartoffelsuppe på Højbro Plads i det indre København i dag.

- Jeg er rigtig glad for, at ministeren kommer her og spiser suppe. Og så er det en rigtig god nyhed - og et vigtig signal til EU - at hun vil arbejde for et dansk forbud, siger Dan Belusa, Greenpeaces gmo-talsmand, til ekstrabladet.dk.

Ingen gmo i Danmark. Punktum
Og der var da også stor, om end afdæmpet, jubel, blandt de fremmødte oppositionspolitikere da, miljøministeren efter at have smagt på sagerne fra Grantoftegaard (økologiske, forstås) sagde:

- Vi har jo stemt imod det (gmo-kartofler, red.) i EU. Så derfor arbejder vi nu for at få et nationalt forbud.

Karen Ellemann tilføjede, at der er enighed i Folketinget.

- Så det er det, vi skal, så det er det jeg må arbejde for, sagde hun, inden forlod kartoffelaktivisterne.

Budskabet faldt i god jord hos Socialdemokraterne:

- Vi skal ikke have gmo i Danmark. Punktum, sagde partiets forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, der også var mødt op til Greenpeaces kartoffelhappening i solen ved siden af statuen af Absalon.

Den opfattelse deler Susan Vinzent, der til daglig er studerende og havde lagt vejen forbi suppedasen på Højbro Plads.

- Det synes jeg ikke er en god ide, sagde hun til ekstrabladet.dk om en fremtid med gmo-mad på middagsbordet. - Ellers sad jeg her jo ikke.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU