Elleman vil have dansk gmo-forbud

Over en portion økologisk kartoffelsuppe sagde miljøminister Karen Ellemann, at hun vil arbejde for et dansk forbud mod gmo-kartoffel

Karen Ellemann tog mod invitationen fra Greenpeace og dukkede op til en skål ikke-genmodificeret kartoffelsuppe på Højebro Plads i København i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Karen Ellemann tog mod invitationen fra Greenpeace og dukkede op til en skål ikke-genmodificeret kartoffelsuppe på Højebro Plads i København i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Følg Politik

Det rejste en storm af kritik, da EU-Kommissionen i marts gav grønt lys for dyrkning af en genmodificeret (gmo) kartoffel. SF'eren Margrethe Auken rejste sig sågar i parlamentet med et skilt.

EU-beslutningen kan imidlertid trumfes af et dansk forbud.

Derfor havde Greenpeace inviteret miljøminister Karen Ellemann (V) til en snak og en portion varm kartoffelsuppe på Højbro Plads i det indre København i dag.

- Jeg er rigtig glad for, at ministeren kommer her og spiser suppe. Og så er det en rigtig god nyhed - og et vigtig signal til EU - at hun vil arbejde for et dansk forbud, siger Dan Belusa, Greenpeaces gmo-talsmand, til ekstrabladet.dk.

Ingen gmo i Danmark. Punktum
Og der var da også stor, om end afdæmpet, jubel, blandt de fremmødte oppositionspolitikere da, miljøministeren efter at have smagt på sagerne fra Grantoftegaard (økologiske, forstås) sagde:

- Vi har jo stemt imod det (gmo-kartofler, red.) i EU. Så derfor arbejder vi nu for at få et nationalt forbud.

Karen Ellemann tilføjede, at der er enighed i Folketinget.

- Så det er det, vi skal, så det er det jeg må arbejde for, sagde hun, inden forlod kartoffelaktivisterne.

Budskabet faldt i god jord hos Socialdemokraterne:

- Vi skal ikke have gmo i Danmark. Punktum, sagde partiets forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, der også var mødt op til Greenpeaces kartoffelhappening i solen ved siden af statuen af Absalon.

Den opfattelse deler Susan Vinzent, der til daglig er studerende og havde lagt vejen forbi suppedasen på Højbro Plads.

- Det synes jeg ikke er en god ide, sagde hun til ekstrabladet.dk om en fremtid med gmo-mad på middagsbordet. - Ellers sad jeg her jo ikke.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind