Heksejagt på Helle

Bål og brand: En storsmilende Helle Thorning-Schmidt nød hekseafbrændingen på Amager Strand

- Jeg synes, det er fint, at der er mange, der gerne vil spørge mig om, hvad der sker, men jeg har sagt til alle, at vi har holdt os til reglerne, sagde Helle Thorning-Schmidt i aftes efter en lang dag, hvor hun skulle svare på spørgsmål om sin mands skatteforhold. (Foto: Kenneth Meyer)
- Jeg synes, det er fint, at der er mange, der gerne vil spørge mig om, hvad der sker, men jeg har sagt til alle, at vi har holdt os til reglerne, sagde Helle Thorning-Schmidt i aftes efter en lang dag, hvor hun skulle svare på spørgsmål om sin mands skatteforhold. (Foto: Kenneth Meyer)
Det var en glad og storsmilende Helle Thorning-Schmidt, der i går mødte op på Amager Strand for at sende heksen til Bloksbjerg.

Hun havde ellers hele dagen været igennem en heksejagt på Christiansborg, hvor hun skulle forklare, hvorfor hendes mand, Stephen Kinnock, ikke betaler skat i Danmark af de penge, han tjener i Schweiz.

Da Ekstra Bladet i november 2007 – kort før folketingsvalget 13. november – skrev, at Stephen Kinnock ikke betalte skat i Danmark af de penge, som han tjente som engelsk diplomat for British Council i den russiske by Skt. Petersborg, lød hendes svar, at han som engelsk diplomat skulle betale skat til England.

Vi holder os til reglerne
– Hvad er forskellen på Ekstra Bladets historie i 2007 og historien om, at din mand ikke betaler skat i Danmark i dag?

– Jeg kan ikke rigtig se, at der er nogen forskel. Jeg sagde dengang og i dag, at vi har holdt os til reglerne.

– Hvordan har du haft det med dagens heksejagt?

– Jeg synes, det er fint, at der er mange, der gerne vil spørge mig om, hvad der sker, men jeg har sagt til alle, at vi har holdt os til reglerne.

Flot modtagelse
Hun fik en flot modtagelse af sine mange hundrede partifæller, der var mødt op på Amager Strand for at høre hende tale.

Selv den radikale leder, Margrethe Vestager, var mødt op med mand og børn for at høre den person, som de radikale peger på som den næste statsminister.

Helle Thorning-Schmidt var for alvor blandt venner, da hun storsmilende mødte op på Amager Strand for at se heksen blive brændt af.

Ikke en skatteheks
Der var ingen, som Ekstra Bladet talte med i aftes, der tror på, at hun vil ødelægge sin politiske karriere på, at hendes mand skulle have omgået de danske skatteregler.

Der var heller ingen, der så på hende som en skatteheks.

Hun var vanen tro elegant klædt, og hun fik mange rosende ord fra partifællerne, der stadig støtter hendes forslag om, at der skal indføres en millionærskat, hvis S og SF kommer til magten efter næste valg.

– De borgerlige taler altid om, at man skal betale sin skat i det land, hvor man arbejder. Det er jo det, Helles mand gør, sagde en ældre socialdemokrat til Ekstra Bladet.

Talte fra en lastbil
Da hun havde leveret sin tale fra ladet på en lastbil, gik jagten ind på de mange hekse, der sad klar på bålene langs stranden.

Der var ingen, der drømte om at sende Helle Thorning-Schmidt til Bloksbjerg.

Hendes partifæller drømmer om, at hun skal indtage Prins Jørgens Gård, hvor statsministeren har sit kontor.
1 af 2 Helle var blandt partifæller og venner i aftes, da hun holdt båltale på Amager Strand. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 - Jeg synes, det er fint, at der er mange, der gerne vil spørge mig om, hvad der sker, men jeg har sagt til alle, at vi har holdt os til reglerne, sagde Helle Thorning-Schmidt i aftes efter en lang dag, hvor hun skulle svare på spørgsmål om sin mands skatteforhold. (Foto: Kenneth Meyer)
0 kommentarer
Vis kommentarer