Bødskov er med i Bertel Haarders aftenbøn

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder beder til, at Morten Bødskov aldrig bliver finansminister. Det sker efter kritik af regeringens sygehusbyggeri

Det forarger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), når Socialdemokraterne kritiserer regeringen for løftebrud om sygehusmilliarder.

Bertel Haarder kalder Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, for dybt uansvarlig, fordi han kritiserer regeringen for "kun" at bruge 40 milliarder kroner på nye sygehuse og ikke 80-90, som regeringen oprindeligt stillede i udsigt op til valget i 2007.

- Man må bede i sin aftenbøn til, at Morten Bødskov aldrig bliver finansminister. Også for hans egen skyld. Tænk hvis han skal holdes op på alt det han går og siger nu, mens han er i opposition, siger Bertel Haarder.

Bødskov beskylder regeringen for løftebrud, fordi finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et svar til Folketingets Finansudvalg oplyser, at der indtil videre "kun" er aftalt en samlet investering på 40 milliarder kroner i de nye supersygehuse.

Men uanset regeringen før valget talte om større beløb, så afviser Bertel Haarder, at der er tale om løftebrud.

- Der er ingen, der har sagt, at man skal bygge mere, end der er brug for. Dengang var det på tegnebrættet, men nu har eksperterne været i gang, og så lander det her, siger han.

Bertel Haarder tilføjer, at sætter man lidt mere tæring efter næring nu, end for tre år siden, hvem skulle så sætte spørgsmålstegn ved det.

- Men det er Socialdemokraterne ligeglade med. De har intet lært af krisen. De har intet lært af Anker Jørgensens regeringstid. De har intet lært, siger han.

Bertel Haarder siger, at byggeriet af de 18 supersygehuse over et årti er historisk, og at han aldrig har været med til at bruge så mange penge i sit politiske liv.

- Det er det største byggeri siden kirkebyggeriet for 900 år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer