Obama fyrer McChrystal

Ny øverstkommanderende for Natos styrker i Afghanistan bliver general David Petraeus

Præsident Obama på pressemødet ved Det Hvide Hus, hvor han meddeler, at general David Petraeus er ny Nato-general i Afghanistan. (Foto: AP)
Præsident Obama på pressemødet ved Det Hvide Hus, hvor han meddeler, at general David Petraeus er ny Nato-general i Afghanistan. (Foto: AP)

General David Petraeus er blevet udpeget til at overtage kommandoen over Natos og USA’s styrker i Afghanistan, efter at den omstridte general Stanley McChrystal er blevet fjernet fra posten. Det oplyser tv-stationen CNN.

General McChrystal blev onsdag fyret som øverstbefalende i Afghanistan, efter at han havde bagtalt og latterliggjort en række topfolk i Obama-administrationen i et interview med magasinet Rolling Stone.

Præsident Obama var ifølge en talsmand ’vred’, efter at have læst artiklen og kom under stort pres for at afskedige generalen. McChrystal stod i dag skoleret i Det Hvide Hus, hvor han bag lukkede døre skulle forklare sine udtalelser i artiklen. Det kunne ikke redde ham.

Se: Obama raser over general

- Jeg er åben for meningsudvekslinger på mit hold, men jeg vil ikke tolerere splid, sagde Obama på et pressemøde i Det Hvide Hus, efter at han besluttet sig for at skifte generalen ud.

Obama 'usikker'
I artiklen 'Runaway General' ('Den løbske general', red.), betegner McChrystal blandt andet Obama som 'usikker' og 'kuet'. Andre udtalelser fra McChrystal og hans nærmeste medarbejdere afslører en tilsvarende mangel på respekt for vicepræsident Joe Biden og andre topfolk i regeringen.

McChrystal havde på forhånd sagt undskyld, men Obama var tvunget til at sætte sig i respekt og fyre den åbenmundede general. Og med udnævnelsen af general Petraeus ser Obama ud til at have fundet en stærk afløser.

Se: Her kollapser Petraeus

General Petraeus var øverstkommanderende for USA's og Natos styrker i Irak fra januar 2007 til september 2008 og er øverste militære leder for USA's centrale kommando, som holder oversigt med krigene i Irak og Afghanistan.

1 af 3 General McChrystal er færdig som øverstbefalende for krigen i Afghanistan. (Foto: AP)
2 af 3 General Petraeus var øverstkommanderende for USA's og Nato's styrker i Irak. (Foto: AP)
3 af 3 Præsident Obama på pressemødet ved Det Hvide Hus, hvor han meddeler, at general David Petraeus er ny Nato-general i Afghanistan. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer