Fogh fortsætter sin kritik af regeringen

Danmark sender et forkert signal til resten af Natolandene, fastholder Anders Fogh. Den danske Natochef gør kritikken af Danmark til Natos officielle holdning

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fortsætter med at kritisere den danske regering for at trække sig ud af Natoprojekter. (AP Photo/Virginia Mayo)
Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fortsætter med at kritisere den danske regering for at trække sig ud af Natoprojekter. (AP Photo/Virginia Mayo)

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fortsætter med at kritisere den danske regering for at trække sig ud af Natoprojekter for at spare penge på forsvarsbudgettet.

I en officiel pressemeddelelse fra Nato, gør den danske Nato-generalsekretær det klart, at han beklager Danmarks beslutning om at droppe støtten til Natos radarprojekt Alliance Ground Surveillance (AGS).

- Jeg har noteret mig den danske regerings beslutning om at trække sig ud af Natos AGS-projekt. Jeg beklager dybt denne beslutning, siger Fogh.

Fogh har i de seneste dage forsøgt at påvirke den danske beslutning gennem direkte kontakt med forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) og kommentarer til danske medier.

Men efter at Danmark har ignoreret henvendelserne fra Natochefen, går han nu for første gang frem i international sammenhæng med kritikken af Danmark.

- AGS er designet til at gøre soldater fra alle Natolande sikrere og mere effektive, når de er udsendt til operationer. Danmarks udtræden af programmet sender det forkerte signal til vores styrker og til andre allierede, siger Anders Fogh.

Natochefen kæmper i øjeblikket en hård kamp for at overbevise de 28 Natolande om at gå udenom forsvarsområdet, når der skal findes milliardbesparelser på statsbudgetterne.

Gitte Lillelund Bech har afvist kritikken fra Fogh og påpeget, at Danmarks deltagelse i radarprojektet ikke er afgørende, fordi det danske bidrag kun skulle dække omkring tre procent af de samlede udgifter.

0 kommentarer
Vis kommentarer