V-minister forstår både Rohde og Lene E.

Det lyder umuligt, men Venstres fødevareminister Henrik Høegh, forstår både Jens Rohde og Lene Espersen, der strides om EU's landbrugsstøtte

Lene Espersens strategi er så håbløs, at hun lige så godt kunne indkalde til topmøde på Mars. For hun kommer aldrig til at afskaffe EU's landbrugsstøtte.

Så hård er kritikken fra Venstres medlem af EU-Parlamentet Jens Rohde mod Danmarks udenrigsminister Lene Espersen (K).

Og selv om Rohde og Espersen synes at være langt fra hinanden, forstår fødevareminister Henrik Høegh, der administrerer landsbrugsstøtten, begge parter.

- Jens Rohde kommer med en situationsrapport med holdningen fra parlamentet. Lene Espersen fortæller, hvad regeringens holdning er på lang sigt. Vi vil gerne have landbrugsstøtten afviklet og helst fjernet.

- Jeg er enig i Lene Espersen politik på den lange bane, og jeg er enig i Jens Rohdes referat fra parlamentet. Nu er opgaven, hvordan vi kommer tættest på målet, siger Henrik Høegh.

Det er i 2012, at Danmark igen har EU's formandskab. Lene Espersen prioriterer et opgør med den europæiske landbrugsstøtte højt, og det kritiserer Rohde. Han mener, det er helt urealistisk at gøre op med landbrugsstøtten på mere end 300 milliarder kroner.

Henrik Høegh siger, at den danske strategi ikke er langt endelig fast endnu.

- Efter sommerferien tager vi stilling til, hvad vores strategi bliver. Jeg er meget interesseret i, at vi bider os fast ved bordet og forsøger noget, men det er rigtigt, det ser svært ud, for vi har ikke mange venner, der vil afskaffe landsbrugsstøtten. Men det ser ud som om, vi har venner til at flytte nogle penge fra direkte støtte til andre ting, siger Henrik Høegh.

Lene Espersen har også udtalt, at hun vil forsøge at overbevise andre lande om, at landbrugsstøtte skal gå fra at være en hektarstøtte til at støtte renere teknologier og grønnere miljø.

0 kommentarer
Vis kommentarer