Annonce:
Annonce:

Løkke: Ordblinde ministre kan få medietræning

Skattekroner skal omgås med omtanke, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen. Men han vil ikke blande sig i, om ministrene bruger penge på medietræning

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke blande sig i, om ministerierne bruger penge på at medietræne ministrene. Så længe det er 'relevant'. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke blande sig i, om ministerierne bruger penge på at medietræne ministrene. Så længe det er 'relevant'. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Der findes ikke udtrykkelige regler for ministeriernes afholdelse af udgifter til medietræning af ministrene. Det må bero på om det er 'sagligt' eller 'relevant' for den enkelte minister.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under et kort samråd i Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg i dag.

- Det er det enkelte ministerium, som i det konkrete tilfælde må vurdere, om der er grundlag for at ministeriet afholder udgifter til medietræningskurser. Det er ikke noget, jeg godkender eller involveres i, sagde Lars Løkke.

Sagen kom frem i maj, da Ritzau kunne dokumentere, at Karen Ellemann (V) sidste år som socialminister fik én dags medietræning for 40.000 kroner, og at tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen havde lært at håndtere medierne til den nette sum af 29.000 kroner.

Annonce:

Hjælp til talblinde ministre ...
- Man skal omgås skattekroner med varsomhed og omtanke. Og det gælder uanset, om man køber ind til ansatte eller ministre, sagde Lars Løkke og tilføjede, at han aldrig selv har fundet anledning til at betale for medietræning.

Men hvis ministrene skal på medietræningskursus, skal de bare gøre det. 'Og ja, det er helt på sin plads'.

- Det kan være en minister, der har brug for at brug for få skærpe sine sprogkundskaber. I princippet kunne det være en ordblind minister, der havde brug for noget læse-skrive-kursus. Men kunne måske ligefrem forestille sig et tænkt eksempel med en talblind minister, sagde Lars Løkke.

Pressen var i øvrigt i klart overtal ved samrådet om medietræning. Udvalgets formand, Frank Aaen (Enhedslisten) var til sommergruppemøde, og næstformanden, Pia Adelsteen (DF) havde valgt at gå til møde i Europaudvalget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: