Søvndal: Vores plan giver balance i årevis

Bare rolig. S-SF-planen Fair Løsning giver balance på langt sigt og tager også højde for fremtidige offentlige underskud. Det siger SF's formand Villy Søvndal

Villy Søvndal har financieringen klar. (POLFOTO)
Villy Søvndal har financieringen klar. (POLFOTO)

Selv når regeringens spareplan, der skal polstre de offentlige kasser med 24 milliard kroner årligt, er gennemført, vil der være offentlige underskud i mange år fremover. Det har senest de økonomiske vismænd påpeget.

Men kommer Socialdemokraterne og SF til magten og gennemfører deres plan, Fair Løsning, leverer den tilstrækkelige svar på de langsigtede udfordringer. Det siger SF's formand, Villy Søvndal.

- Det gør den. Vi har bare et andet svar (end regeringen, red.). I stedet for nedskæringer og afkortning af dagpengeperioden og nedskæringer på børnefamilierne, så er vores svar jo, at dem, der har tjent rigtigt meget under krisen, skal betale mere i skat, og usunde ting skal beskattes, siger han og fortsætter:

- Ud over det vil vi have de unge hurtigere igennem uddannelserne og endelig - når vi har kickstartet dansk økonomi - så skal vi betale tilbage ved at arbejde svarende til en time mere om ugen, siger Villy Søvndal på vej ud til demonstration på Christiansborg Slotsplads tirsdag eftermiddag.

Spørgsmål: Rækker det til at løse problemet med, at fra 2015 og mange år ud i fremtiden, er der udsigt til offentlige underskud?

- Ja, det gør det. Jeg så Erik Nielsen (europæisk cheføkonom i Goldman Sachs, red.) fra en af de store amerikanske banker sige, at vores plan er bedre til at løse de langsigtede problemer, siger Søvndal of fortsætter.

- Det kan da godt være, at der kommer ting, som vi ikke har forudset, og som vi skal justere på et senere tidspunkt. Men som det ser ud nu, har vi givet et svar på de udfordringer, vi står overfor, og et svar, der matcher regeringens, siger han.

Spørgsmål: Også i forhold til underskuddene efter 2015?

- Ja. I forhold til regeringens plan har vi givet et svar, der matcher fuldt ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer