Serbien vil have fat i lejemorder

Kroatisk politi har fanget Sretko Kalinic, der sættes i forbindelse med mordet på den serbiske premierminister Zoran Djindjic. Serbien vil have ham udleveret

Serbien vil anmode Kroatien om at udlevere en mand, der er dømt in absentia for mordet på den serbiske premierminister Zoran Djindjic.

Det skriver serbiske aviser onsdag.

Kroatisk politi anholdt tirsdag den 36-årige Sretko Kalinic, efter han blev såret under et skudopgør i udkanten af Zagreb.

Kalinic er en lejemorder, som sættes i forbindelse med mordet på Djindjic. Han blev ramt af skud i brystet og maven, men han er uden for livsvare, og politiet har været i stand til at tale med ham.

Han er ved en serbisk domstol in absentia idømt 30 års fængsel for sin rolle i mordet på Djindjic. Den serbiske premierminister blev myrdet i marts 2003 af en snigskytte.

Kalinic blev ved samme lejlighed dømt for syv andre mord, og han er sammenlagt idømt maksimalt 40 års fængsel. Forbrydelserne udførte han for den såkaldte Zemun-klan, der havde tætte forbindelser til det hemmelige politi i Serbien. To mænd, der var ledere for Zemun-klanen, blev dræbt efter mordet på Djindjic.

En officer i det tidligere hemmelige politi, Milorad Ulemek, er dømt som en af bagmændene til attentatet på Djindjic.

Det hemmelige politi arbejdede tæt sammen med den tidligere serbiske leder Slobodan Milosevic. Han blev afsat ved en fredelig opstand i Serbien i 2000, og Djindjic blev ny serbisk premierminister. Milosevic døde i 2006 i Haag, hvor han afventede en dom ved FN's krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

0 kommentarer
Vis kommentarer