Borgmester i Reykjavik: Danmark stinker

Islands kendteste komiker, Jon Gnarr, bliver borgmester i hovedstaden Reykjavik for 'Det Bedste Parti'. Han er dog også kendt for sit had til Danmark. - Danskerne er sure. De cykler altid, og du er altid i vejen for dem, siger han i tv-klip. Se det her!

Jon Gnarr gør sjov med danskernes måde at sige 'kaffe'. (Foto: YouTube.com)
Jon Gnarr gør sjov med danskernes måde at sige 'kaffe'. (Foto: YouTube.com)

Nu skal Islands hovedstad, Reykjavik, være en sjov by efter flere års økonomisk depression.

Det lover byens kommende borgmester, Jon Gnarr, der er Islands mest kendte komiker.

- Jon Gnarr vil først og fremmest være en sjov borgmester, siger lederen af partiet Det Bedste Parti, der slog alle andre partier af banen og vandt en jordskredssejr ved kommunalvalget lørdag.

Det Bedste Parti blev dannet af Jon Gnarr for seks måneder siden i protest mod de etablerede partier, som har fået skylden for de seneste års krise i Island.

Lover en ny isbjørn
Partiet gik til valg på løfter om at holde sig ude af de andre partiers økonomiske rod, frie håndklæder i alle hovedstadens svømmehaller og en ny isbjørn til byen zoologiske have.

Partiet fik 34,7 procent af stemmerne og blev største parti med 15 mandater.

Fredag indgik partiet en aftale med Islands regeringsparti, Den Socialdemokratiske Alliance, der kun fik 19 procent af stemmerne lørdag.

Partiets kandidater førte valgkamp via en video på YouTube med baggrundsmusik fra Tina Turners 'Simply the best'.

Det er dog ikke første gang, at Jon Gnarr er at finde på YouTube. Vi har fundet et klip frem, hvor han revser danskerne, som han synes er sure.

Jon Gnarr tiltræder den 15. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer