Bendtsen: Hold op med at kloge jer

Pressen blæser problemerne i Det Konservative Folkeparti op til mere, end det er, mener tidligere formand Bendt Bendtsen, der maner til konservativ sammenhold

(Foto: Lars Krabbe)
(Foto: Lars Krabbe)

Hold op med at "kloge" jer. Sådan lyder opfordringen fra den tidligere leder af De Konservative, Bendt Bendtsen, til de lokalpolitikere, som i den seneste tid har kritiseret partitoppen.

I et interview med TV2/Fyn opfordrer Bendt Bendtsen til sammenhold i partiet. Det sker, efter at flere aviser i de seneste dage har berettet om intern uenighed i den konservative partitop, og efter at en række lokalformænd i weekenden forlangte, at Lene Espersen går af som leder.

Fredag fortæller en række fynske politikere samtidig til TV2/Fyn, at de frygter, at en ny fløjkrig er under opsejling.

Men Bendt Bendtsen, der nu sidder i Europaparlamentet, synes ikke, at kritikken fra de lokale politikere er rimelig.

- De skal lade være med at kloge sig. Ind imellem hører jeg nogle ting, som jeg er nødt til at ryste på hovedet af. Lad nu være med alt det brok og tag så og bak op og gi' noget sammenhold. Det er det, der skaber nogle resultater, siger han til TV 2/FYN.

Bendt Bendtsen afviser ikke, at der uenighed i partiet.

- Det kan godt være, at der er nogle interne uenigheder. Det er der i alle partier ind imellem, men pressen er med til at blæse det her op til et kæmpe problem, forklarer han.

Han fortæller samtidig, at det var en fejl, at Lene Espersen tog på ferie til Mallorca frem for at tage til et møde med den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton.

0 kommentarer
Vis kommentarer