SIDSTE: Per Stig hader ikke Lene E.

Kulturminister Per Stig Møller afviser, at han skulle nære et had til sin partiformand, udenrigsminister Lene Espersen. Uhyrlige påstande, mener han.

Per Stig Møller har reageret med en mail til Ritzau, efter at bl.a. Ekstra Bladet har ananlyseret hans forhold til sin efterfølger - som udenrigsminister og partileder - lene Espersen. (Foto: Finn Frandsen)
Per Stig Møller har reageret med en mail til Ritzau, efter at bl.a. Ekstra Bladet har ananlyseret hans forhold til sin efterfølger - som udenrigsminister og partileder - lene Espersen. (Foto: Finn Frandsen)

Hovedpersonen i dramaet om en lækage fra regeringens centrale og dybt fortrolige koordinationsudvalg, kulturminister og tidligere underigsminister (og tidligere konservativ partileder) Per Stig Møller, tager nu til genmæle.

Det sker efter, at specielt formiddagsaviserne fredag kan berette om, at der skulle eksistere et decideret 'had' mellem Per Stig Møller og den nuværende konservative partiformand, Lene Espersen.

Men det afviser Per Stig Møller.

Et fortrinligt samarbejde
- På baggrund af B.T. og Ekstra Bladets yhyrlige påstande om, at der skulle være 'had' mellem Lene Espersen og mig, vil jeg klart fastslå, at der er et fortrinligt samarbejde mellem os, skriver han i en mail til Ritzau, uden dog at ville lade sig interviewe om sagen.

Ifølge Ekstra Bladet tilgiver Per Stig Møller aldrig Lene Espersen, at hun ved den seneste regeringsrokade flyttede ham fra Udenrigsministeriet til Kulturministeriet og satte sig selv på udenrigsministerposten.

- Hadet er så udtalt, at Per Stig indimellem bare må lufte sin vrede, som avisen skriver.

Jeg gik ind for Lene
Men Per Stig Møller roser i mailen til Ritzau Lene Espersen:

- Jeg gik ind for hende både som politisk ordfører og som partiformand. Lene Espersen har sat virkelig god gang i strategiarbejdet i den konservative folketingsgruppe og er en stærk politisk dynamo i gruppen. At hun ved rokaden valgte at sætte holdet op på en ny måde er hendes ret, som jeg respekterer, forklarer han og tilføjer:

- Og jeg er i øvrigt glad for jobbet som kulturminister.

Pilen peger på Per Stig
Berlingske Tidende kunne torsdag citere et anonymt medlem af regeringens seks minister store koordinationsudvalg for, at Per Stig Møller på et møde i udvalget den 24. marts advarede kraftigt mod Lene Espersens famøse afbud til et Arctic 5-møde i Canada.

Flere har gættet på, at det er Per Stig Møller selv, der har fortalt Berlingske Tidende om sin advarsel på koordinationsudvalgsmødet, men han skrev torsdag til Ritzau, at 'af princip udtaler jeg mig aldrig om, hvad der måtte være blevet drøftet på regeringsmøder'.

Regeringens koordinationsudvalg
Koordinationsudvalget er et af regeringens faste udvalg. Det behandler større væsentlige initiativer og sager fra regeringen, herunder bl.a. større regeringsudspil og lovforslag. Det er ikke faste formalia, som afgør, hvem der sidder i koordinationsudvalget - det er de enkelte minstres tyngde i regeringen og/eller i deres eget parti, som afgør fordelingen af pladser.

I VK-regeringen er de seks pladser ligeligt fordelt mellem Venstre og konservative.

Koordinationsudvalget mødes normalt en gang om ugen.

Koordinationsudvalgets medlemmer:
Statsministeren - Lars Løkke Rasmussen, Venstre - (formand)
Udenrigsministeren - Lene Espersen, konservative
Finansministeren - Claus Hjort Frederiksen, Venstre
Kulturministeren - Per Stig Møller, konservative
Økonomi- og erhvervsministeren - Brian Mikkelsen, konservative
Skatteministeren - Troels Lund Poulsen, Venstre

Ministre med punkter på dagsordenen deltager i møderne.

1 af 2 Oplysningen om, at Per Stig Møller skal have advaret Lars Løkke Rasmussen om, at Lene espersens afbud til mødet i Canada ville være en 'kæmpefejl', er ifølge berlingske Tidende kommet fra regeringens absolutte inderkreds, koordinationsudvalget på bare skes medlemmer. (Foto:Tariq Mikkel Khan,Thomas Sjørup,Miriam Dalsgaard, Henning Hjorth, Thomas Wilmann, Per Volkver. Foto,ontage: ekstrabladet.dk)
2 af 2 Per Stig Møller har reageret med en mail til Ritzau, efter at bl.a. Ekstra Bladet har ananlyseret hans forhold til sin efterfølger - som udenrigsminister og partileder - lene Espersen. (Foto: Finn Frandsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer