Facebookkrig i Folketinget

DF og Folketingets formand sætter spørgsmålstegn ved medlemmernes brug af Facebook og Twitter i folketingssalen. Men S og SF afviser at begrænse brugen

(Foto: Stine Larsen)
(Foto: Stine Larsen)

Folketingets formand, Thor Pedersen (V), sætter nu medlemmernes brug af såkaldte sociale medier som Facebook og Twitter i folketingssalen på den politiske dagsorden.

- Det er ikke sådan, at jeg siger, at noget af det, som finder sted nu, er forkert. Men på en eller anden måde må vi trække en grænse. Hvornår er det relevant i forbindelse med arbejdet i salen? Og hvornår kan man sige, at det er på den anden side af det, som man kan bruge salen til, siger Thor Pedersen efter en foreløbig diskussion af emnet i Folketingets præsidium.

Kom med en idé
Senest har Dansk Folkeparti kritiseret Socialdemokraterne, som har åbnet en tjeneste på deres hjemmeside, hvor danskerne kan chatte med partiets politikere, mens disse sidder til debat i folketingssalen. Tanken er, at alle skal kunne komme med idéer under debatterne, lyder forklaringen.

Men den tanke huer ikke Thor Pedersen.

- Nogle mener jo, at man både kan synge, spille, skrive og lytte og alt muligt på samme tidspunkt. Jeg er nok mere gammeldags og mener, at det har noget at gøre med nærvær, og at man koncentrerer sig om det, der foregår. Men det er nok et meget gammeldags synspunkt, siger Folketingets formand.

Både Socialdemokraternes og SF's medlemmer af Folketingets præsidium afviser dog at begrænse medlemmernes brug af de sociale medier i folketingssalen.

- Jeg har den holdning, at det kan man ikke have nogen særlig regulering af, fordi hvor er grænsen mellem at svare på en e-mail og skrive noget på Facebook, siger Mogens Lykketoft (S), mens Holger K. Nielsen (SF) kortfattet konstater, at "jeg er ikke enig med Thor Pedersen".

0 kommentarer
Vis kommentarer