Det skal MF'erne i sommer

De færreste medlemmer af Folketinget kan se frem til fire måneder på ryggen - de fleste har ferie som alle andre

SF's Steen Gade glæder sig til at tage til Norge, hvor hans kone Turid , SF's partisekretær Turid Leirvoll, kommer fra. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
SF's Steen Gade glæder sig til at tage til Norge, hvor hans kone Turid , SF's partisekretær Turid Leirvoll, kommer fra. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

I løbet af juni regner Folketinget med at få vedtaget de første dele af den såkaldte Genopretningspakke - også kaldet Fattigkuren. Det det forjasket lovarbejde - skulle der sættes længere tid af til det. Og når det er overstået, folketingssalen lukker ned, og tinget sendes på ferie - er det så egentlig ferie for medlemmerne - eller hva'?

Cykle penge ind
Ellen Trane Nørby, Venstre:
– Jeg mener sagtens, man kan behandle spareplanen på den tid, der er sat af. Der er jo ikke meget nyt stof i mange af forslagene. Man kan afholde valg på tre uger – så kan det her nok også godt nås på to uger. Jeg ville godt nok gerne have ferie i fire måneder, men det har vi altså ikke. I juli er det nogenlunde til at holde fri, men selv der ringer Ekstra Bladet og andre medier jo til os hele tiden. Min ferie skal bruges på at cykle til Paris for at samle penge ind til Børnecancer Fonden. Og så håber jeg på at nå fem dage til Norge i en hytte med nogle venner.

I sommerhus
Henrik Dam Kristensen, Socialdemokraterne:
– Der er nok tid til at behandle pakken, som den ligger nu. Der er tid til både samråd, høringer og alt det. Men hvis der igen kommer nye ting frem, så må vi forlænge Folketingets arbejdstid yderligere. Der er ingen forskel på politikernes og andres ferie. Jeg er på arbejde hele tiden på nær tre uger i juli og nogle små fridage indimellem. Denne sommer holder jeg ferie i vores sommerhus i Bork ved Ringkøbing Fjord. Det bliver nok bare mig og fru Kristensen –  ungerne er vist blevet for gamle.

Bruxelles med Poul
Lone Dybkjær, Radikale:
– Jeg er ikke sikker på, vi når at blive færdige med arbejdet på kun to ekstra uger. Men det er jo flertallet, der bestemmer. Det er en myte, at vi har flere måneders ferie. Du kan spørge alle herinde. Vi arbejder meget mere, end folk tror, og der er masser af møder i både juni og august. I juli skal jeg en uge til Bruxelles med Poul (Nyrup, red.). Og der bliver også tid til at tage i sommerhuset, men der ser jeg nok ikke meget til Poul, for han er ved at skrive en bog.

Til Italien
Peter Skaarup, Dansk Folkeparti:
– Hvis ikke der er tid nok til at behandle genopretningspakken, så er der intet problem i at forlænge Folketingets arbejde yderligere. Vi vil ikke acceptere lovsjusk, og alle skal have tid til indsigelser. Jeg er i det hele taget for, at perioden med møder i Folketinget udvides. Jeg kan ikke forstå, at der er lukket så længe for møder i salen. Det er der jo slet ikke grund til. Jeg tager på ferie et par uger i juli, hvor turen går ned til nogle venners hus i Italien. Vi har hunde og vil ikke være væk længere, men der bliver da nok også tid til nogle fridage derhjemme.

Flygte fra Løkke
Steen Gade, SF:
– I realiteten ville det ikke ændre noget som helst, hvis vi blev her længere. Regeringen og DF har jo allerede besluttet, hvad de vil, derfor ville mere tid til indsigelser og debat ikke have noget formål. Jeg holder bestemt ikke fire måneders ferie. Jeg har masser af arbejde med udvalgsmøder, studierejser, møder i min kreds og erhvervsbesøg, når Folketinget er lukket. Jeg holder fire ugers ferie i juli. Til den tid flygter jeg fra Løkke og op i et sommerhus i Norge, hvor jeg kan fiske, bade, sejle og spise blåbær med børnebørnene.

1 af 5 Peter Skaarup er så heldig, at han kan låne et sommerhus i Italien i nogle uger i juli. Men han vil ikke efterlade familiens hunde alene hjemme for længe. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 5 Henrik Dam Kristensen regner med at få sommerhuset ved Ringkøbing Fjord i nogenlunde fred og ro - børnene er vistnok for store til at være med, tror han. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
3 af 5 Ellen Trane Nørby skal bruge dele af sommeren på at cykle til paris, men hun håber også på at nå en hytteferie i Norge. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
4 af 5 Lone Dybkjær fyldte 70 i pinsen og blev fejret i sidste uge med en reception i Folketinget. Hun skal bruge noget af sommeren på at tage med gemalen - Poul Nyrup Rasmussen - til Bruxelles. Og må vi foreslå: Kør nu forsigtigt! (Foto: Claus Bjørn Larsen)
5 af 5 SF's Steen Gade glæder sig til at tage til Norge, hvor hans kone Turid , SF's partisekretær Turid Leirvoll, kommer fra. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer