Annonce:
Annonce:

S vil ikke love flere dagpenge efter valg

Selv om Socialdemokraterne tordner mod spareplan, vil de ikke love at genindføre en dagpengeperiode på fire år, hvis regeringsmagten skifter efter et valg.

Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, vil ikke love at fjerne regeringens halvering af dagpengeperioden fra fire til to år, hvis hun bliver statsminister efter næste folketingsvalg.

De to partier vil i stedet indkalde arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om dagpengesystemet, hvis de skulle ende i en regering.

- Så snart vi har et flertal, vil vi indkalde arbejdsmarkedets parter til en seriøs drøftelse om disse spørgsmål, siger Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Men ingen skal være i tvivl om, at vi synes, det er helt urimeligt, at man uden at diskutere det med lønmodtagerne siger, at de skal betale for denne krise en gang til, siger Thorning.

SF-gruppeformand Ole Sohn er på linje med Thorning-Schmidt.

Annonce:

- Vores udgangspunkt er, at der ikke skal være nedskæringer i dagpengesystemet, men en modernisering. Og arbejdsmarkedets parter får indflydelse på, hvordan dagpengesystemet skal være, siger Ole Sohn, der omvendt heller ikke vil afvise, at det ender med en ny fireårig periode.

- Det vil være en nærliggende mulighed, men vi har lagt op til, at arbejdsmarkedets parter skal have indflydelse på det. Så vil det være forkert af mig og sige, om det skal være fire år, tre år, fem år eller en helt anden løsning, siger han.

Helle Thorning-Schmidt fortæller, at Socialdemokraterne vil vurdere hele genopretningsplanen, før hun oplyser, hvad en S-SF regering vil rulle tilbage.

- Vi vil nu kigge på hele denne pakke. Så vil vi overveje, hvad der skal ændres, hvis vi får et flertal efter næste valg. Men én ting, der er fuldstændig klart, er, at nogle af de urimeligheder, regeringen nu har gennemført med Dansk Folkeparti, laver vi om, når vi får et flertal, siger Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: