Helle Thornings datter i privatskole

Den socialddemokratiske partiformands ældste datter forlader folkeskolen for at følge veninderne til 8. klasse på Ingrid Jespersens Skole

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnoch - her i anderledes festlige omgivelser på vej til hofbal - har haft tunge drøftelser om deres ældszte datters ønske om at følge veninderne til privatskolen. (Foto: Traiq Mikkel Khan)
Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnoch - her i anderledes festlige omgivelser på vej til hofbal - har haft tunge drøftelser om deres ældszte datters ønske om at følge veninderne til privatskolen. (Foto: Traiq Mikkel Khan)

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole. Efter sommerferien begynder datteren på Ingrid Jespersens skole i Nordre Frihavnsgade, som også ligger på Østerbro, oplyser DR TV-Avisen.

Helle Thorning-Schmidts to børn går i øjeblikket på den offentlige skole, Strandvejsskolen, nær deres hjem, men den ældste datter har den seneste tid oplevet, at flere af hendes klassekammerater har forladt klassen, og det er hun ked af, forklarer partiformanden.

Derfor har familien valgt, at hun skal tage 8. og 9. klasse på Ingrid Jespersen, som er en af Københavns mest eftertragtede privatskoler. Skolen er faktisk så eftertragtet, at man skriver sit barn op, inden det fylder et halvt år - men kun, hvis barnet skal begynde i børnehaveklasse. Jo højere klasse, jo kortere ventetid. Helle Thorning og Stephen Kinnoch skrev datteren op for et år siden.

Andre sossebørn på privatskole
Tidligere på ugen kom det frem, at partiets socialordfører, Mette Frederiksen, også har fravalgt folkeskolen og placeret sin datter på Hareskovens Lilleskole. Det er hun den seneste uge blevet stærkt kritiseret for, fordi hun tidligere har været fordømmende over for forældre, der sætter deres børn i privatskole.

Også politisk ordfører Henrik Sass Larsen har en datter, der går i privatskole.

I TV-Avisen understregede Helle Thorning-Schmidt her til aften,. at hun og hendes mand, Stephen Kinnock, stadig stoler på folkeskolen, hvor parrets yngste datter stadig går. Men at den ældste datters hede ønske om ikke at blive ladt alene tilbage i den lokale folkeskole vandt over forældrenes politiske principper.

Samtidig med 'Fair Løsning'
Den debat, som stensikkert vil komme som følge af Helle Thorning-Schmidsts oplysninger, kan komme til at tage luften ud af den politiske debat, som fremlæggelsen af S-SF-udspillet 'Fair løsning' på tirsdag kunne have skabt.

I hvert fald vil regeringen og Dansk Folkeparti have svært ved at vælge, om de vil gå i kødet på det politiske ben, eller om de vil kaste sig begejstrede over desserten: endnu en socialdemokrati med 'fisefornemme' skolevaner...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere