Lene Espersen lyver ikke lodret, men...

Den borgerlige kommentator Niels Krause-Kjær mener, at Lene Espersens dumstædighed og manglende evne til at prioritere sin tid nu endelig er udstillet - hvad mener du?

Dumstædigt af Lene Espersen ikke at opfylde Per Stig Møllers aftale om rejsen til Canada, mener kommentatoren Niels Krause-Kjær. (Foto: AP)
Dumstædigt af Lene Espersen ikke at opfylde Per Stig Møllers aftale om rejsen til Canada, mener kommentatoren Niels Krause-Kjær. (Foto: AP)

Udenrigsminister Lene Espersens (K) stædighed og manglende evne til at prioritere sin tid er nu blevet endeligt udstillet.

Det vurderer politisk kommentator Niels Krause-Kjær, tidligere ansat hos de konservative, efter at Ekstra Bladet i dag har afsløret, at Lene Espersens forgænger og partifælle, Per Stig Møller, takkede ja til at mødes med de arktiske udenrigsministre i Canada i slutningen af marts.

Lene Espersen selv valgte at tage på ferie på Mallorca med sin familie. En beslutning, hun siden har modtaget drøje hug for fra flere sider.

Raden rundt: Forkert!
- Det understreger med tyk streg, hvor forkert og dumstædig den beslutning var. Den var forkert i forhold til hendes forgænger, i forhold til hendes embedsmandsapparat, og i forhold til de interesser, hun skulle varetage, vurderer Niels Krause-Kjær.

Lene Espersen begrundede over for den canadiske udenrigsminister, Lawrence Cannon, selv sit afbud med ministerskiftet, tidligere indgåede forpligtelser og travlhed som partileder. Men hun nævnte ikke ferie med familien som grund.

Ikke lodret løgn, men...
Ifølge Niels Krause-Kjær er hendes begrundelser ikke nogen lodret løgn, men hun er 'ude på kanten'.

- Det minder lidt om, at man er inviteret til en eller anden 60-års fødselsdag, som man bare ikke gider deltage i, og så kommer man med sådan en hvid løgn, vurderer han.

Per Stig Møllers ja til mødet med blandt andre amerikanske Hillary Clinton fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i korrespondancen mellem den canadiske udenrigsminister og hans to danske kolleger.