V: Job hos Frank Jensen afgjort på forhånd

Venstre mener, at redegørelse fra ombudsmanden retter mistanke mod overborgmester Frank Jensen, men det er ingen rygende pistol

Det var partibogen, der var afgørende, da Frank Jensen ansatte medarbejdere til sit sekretariat.

Venstres gruppeformand på Københavns Rådhus mener stadig, at Frank Jensen har vægtet socialdemokratiske interesser højt ved at ansætte folk, der enten hjalp i valgkampen eller som har tætte forbindelser til partiet.

Meldingen kommer på trods af, at ombudsmanden frikender Frank Jensen i forløbet, men kalder flere ting i forløbet for ansættelserne for stærkt kritisable.

- Han har ikke fundet den rygende pistol, men hvis det havde været en amerikansk retssag, var han nok dømt på indicier. Det var afgjort på forhånd, og det er dybt kritisabelt, siger Lars Dueholm.

Han mener, at det vedkommende hensyn var, hvem der var mest socialdemokratisk og ikke hvem, der havde de bedste kvalifikationer.

Han henviser til en passage i afgørelsen, hvor ombudsmanden skriver:

"Det er imidlertid min opfattelse, at det, som er oplyst i forbindelse med ansættelsessamtalerne, er egnet til at bestyrke den mistanke, som har været rejst i pressen, om at det allerede var afgjort på forhånd, hvem der skulle tilbydes ansættelse. Efter en samlet vurdering mener jeg derfor, at forløbet har været meget kritisabelt".

- Det har tilsyneladende været aftalt på forhånd, at Frank Jensens gode kammerater fra valgkampen skulle ansættes i gode vellønnede embedsmandsstillinger, siger Lars Dueholm og fortsætter:

- Vel og mærke ikke politiske stillinger, men som almindelige embedsmænd, som borgere og politikere skal have tiltro til er neutrale. Den tiltro kan ligge på et lille sted nu.

Frank Jensen mener, at Lars Dueholm, der er advokat, skal respektere afgørelsen.

- Lars Dueholm er om nogen manden, der har skabt et billede, at der var tale om nepotisme og magtfordrejning. Nu synes jeg, at Lars Dueholm, også med tanke på hans egen civile baggrund, skal tage en dyb indånding, siger Frank Jensen.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen