Venstre vil tillade større huse

Venstre vil tillade større tilbygninger til villaer og parcelhuse, hvis boligejerne til gengæld energirenoverer deres huse

Byg endelig dit hus større, lyder et forslag fra regeringspartiet Venstre - så længe husene energirenoveres. (Foto: Home)
Byg endelig dit hus større, lyder et forslag fra regeringspartiet Venstre - så længe husene energirenoveres. (Foto: Home)

En udestue eller et ekstra børneværelse?

Husejerne skal have lov til at bygge tilbygninger til villaen eller parcelhuset, hvis de til gengæld energirenoverer, så hele huset lever op til kravene i miljøklasse et.

Det foreslår Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, der vil hæve grænsen for, hvor stor en del af en grund, der må bebygges, fra 30 til 35 procent.

- Vi vil gerne have gang i renoveringen af det eksisterende boligbyggeri, og derfor er vi simpelthen nødt til at dele lokkemad ud. For vi kan se, at der sker ikke så meget med energirenoveringen i vores huse og villaer, siger Lars Christian Lilleholt.

Energiforbruget i Danmark skal ned
Boligejerne skal energirenovere, hvis regeringen skal leve op til sine egne mål om at mindske energiforbruget, mener Lars Christian Lilleholt.

Danmark skal reducere CO2-udledningen med 20 procent i 2020 fra ikke-kvotebelagte områder som landbrug, boliger og transport.

Sidste år krævede regeringen, at energiforbruget i nybyggeri skal ned med mindst 75 procent i 2020, men der er også brug for at energisikre de eksisterende bygninger, påpeger energiordføreren, der lægger op til flere politiske tiltag.

Efter påske behandler Folketinget for eksempel et forslag om energimærkning af huse, der før jul splittede Venstres folketingsgruppe. Folketingets formand, Thor Pedersen, forsvarede retten til at lade lyset skinne på fuldt blus. Nu bakker hele Venstre op om energimærkningen, lover energiordføreren.

- Der et enighed i Venstre om det. Det er regeringens linje, der er enighed om, og regeringens linje er, at alle huse skal energimærkes, siger Lars Christian Lilleholt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere