Kristen familie bag attentatplaner

Den amerikanske militsmand David Brian Stone og hans kone og børn planlagde attentat, som skulle vælte USA’s regering

David Brian Stone, 45, var gruppens leder. (Foto: AP)
David Brian Stone, 45, var gruppens leder. (Foto: AP)

En kristen familie på fire stod bag planerne om et væbnet oprør mod den amerikanske regering, som skulle indledes med et attentat mod politifolk i delstaten Michigan, mener de amerikanske myndigheder.

David Brian Stone, hans kone Tina og to voksne sønner blev mandag sammen med fem andre medlemmer af militsgruppen, Hutaree, sigtet for at have planlagt angrebet, som skulle udføres med automatvåben og sprængstoffer.

45-årige Stone – eller Captain Hutaree, som han blev kaldt - var gruppens leder. Ifølge anklagerskriftet ønskede han at vælte den amerikanske regering ved at gennemføre et blodigt angreb på det lokale politi.

LÆS OGSÅ: Kristen milits ville dræbe politifolk

- Hutaree mente, at denne handling ville tjene som katalysator for et mere omfattende oprør mod regeringen, hedder det i anklageskriftet.

Kristne krigere
Det var angiveligt meningen, at attentatet skulle udføres i april, hvilket fik det amerikanske forbundspoliti, FBI, og lokale politistyrker til at slå til mod gruppens medlemmer i tre forskellige delstater søndag. Hutaree betyder 'kristen kriger', og gruppen skriver på sin hjemmeside, at Jesus er deres øverstbefalende.

- Vi mener, at én dag, som profetien siger, vil der komme en antikrist, og Jesus ønskede, at vi skulle være parate til at forsvare os selv med sværdet i hånd, hedder det på gruppens hjemmeside.

Militant comeback
Militante grupper på den yderste amerikanske højrefløj har fået et comeback, siden Barack Obama for et år siden blev indsat som præsident.

Ifølge en rapport fra tænketanken Southern Poverty Law Center har de såkaldte patriot-grupper – militante organisationer, som har udråbt forbundsregering til hovedfjenden – gode kår i det nuværende økonomiske klima i USA med høj ledighed, galoperende statsgæld og en regering, som mange opfatter som socialistisk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri