Vallensbæks borgmester er død

Borgmester i Vallensbæk, Kurt Hockerup, er død. Han afløses sandsynligvis af førsteviceborgmester Henrik Rasmussen (K)

Borgmester Kurt Hockerup afgik ved døden mandag morgen. (Foto: Vallensbæk Kommune)
Borgmester Kurt Hockerup afgik ved døden mandag morgen. (Foto: Vallensbæk Kommune)

Vallensbæks borgmester, Kurt Hockerup, er død. Han blev 65 år.

Det er med dyb sorg, vi må meddele, at borgmester Kurt Hockerup mandag morgen afgik ved døden, skriver Vallensbæk Kommune på sin hjemmeside.

Kommunen oplyser til ekstrabladet.dk, at Kurt Hockerup ikke led af sygdom, men har ellers kun sparsomme informationer om borgmesterens død.

- Kurt Hockerup har haft en livslang betydning for Det Konservative Folkeparti og for Vallensbæk kommune, så det er med stor sorg jeg i dag har modtaget meddelelsen om hans pludselige død. Mine tanker går til hans kone Bente og deres fire børn, siger de konservatives formand, Lene Espersen, i en udtalelse.

Et ærligt og flittigt menneske
Ifølge Ritzau er det nu byens førsteviceborgmester, Henrik Rasmussen (K), der er konstitueret borgmester. Han vil med al sandsynlighed blive valgt som Vallensbæks nye borgmester.

- Vi holder ordinært byrådsmøde den 7. april. Her vil det være meget naturligt, hvis Henrik Rasmussen bliver valgt som Kurt Huckerups efterfølger, siger Bjarke Steen Johansen og fortsætter:

- Men lige nu sørger vi over Kurt Huckerups død. Vi vil alle huske ham som et meget flittigt og ærligt menneske, der tænkte på sine nærmeste. I Vallensbæk Kommune vil han især blive husket som ham, der var med til at sikre Køge Bugt Strandpark, siger Bjarke Steen Johansen til Ritzau.

Kurt Hockerup var uddannet lærer og blev borgmester i 1994.

Borgmester Kurt Hockerup efterlader sig kone og fire voksne børn.