Udlændingereglerne strammes igen

Regeringen og Dansk Folkeparti enedes mandag aften om en stramning af udlændingereglerne - læs om de nye regler her

Regeringen og Dansk Folkeparti er mandag aften blevet enige om en lang række stramninger af de danske udlændinge-regler, erfarer Tv 2 Nyhederne.

Aftalen skærper bl.a. kravene til familiesammenføring. I dag må ægtefæller ikke have modtaget bistand i et år inden familiesammenføring. Fremover må de ikke have modtaget hjælp i tre år.

Flygtninge kan i dag rejse på besøg i det land, de er flygtet fra. Hvis de fremover rejser hjem uden først at have fået tilladelse, kan de få inddraget deres opholdstilladelse i 10 år.

I følge Berlingske Tidende bliver der også indført et pointsystem, hvor det giver bonus at mestre dansk sprog, have et arbejde og interessere sig for danske samfundsforhold.

Desuden bliver udlændinges ret til at stemme ved lokale valg i Danmark ændret. Så de fremover skal have opholdt sig fire år i Danmark. I dag er det nok at have opholdt sig her i tre år.

Den politiske aftale, der blev indgået her til aften, er en konsekvens af det servicetjek af udlændingereglerne, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om sidste efterår.

Hvad synes du om overskrifterne i de nye udlændingeregler. Var reglerne stramme nok i forvejen, eller er ændringerne tiltrængt?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere