'Min religion er jo fløjtende sekundær'

Hun er ikke engang valgt som folketingskandidat, endnu, alligevel har en kommunalpolitiker fra Odense tiltrukket sig stor opmærksomhed

Anna Rytter sidder i Odense Byråd for Enhedslisten, en post hun håber at skifte ud med en plads i Folketinget. (Foto: Facebook)
Anna Rytter sidder i Odense Byråd for Enhedslisten, en post hun håber at skifte ud med en plads i Folketinget. (Foto: Facebook)

- Det er jo fløjtende sekundært, hvilken religion man praktiserer, hvis man arbejder som politiker, siger Anna Rytter.

Den universitetsuddannede blondine har siddet i Odense Byråd for Enhedslisten og drømmer om en plads i Folketinget. Og så har hun været praktiserende muslim siden 1996.

Men selv om det sidste har vakt en del opmærksomhed, er det overhovedet ikke vigtigt i forhold til hendes kandidatur, siger Anna Rytter til ekstrabladet.dk.

- Vi spænder vidt i Enhedlisten; vi har buddhister, ateister, kristne og muslimer. Men der er ingen tvivl om linjen i Enhedslisten; vi er et sekulært parti, siger hun.

Hun venter heller ikke, at hendes kandidatur vil vække samme furore, som hendes partifælle, Asmaa Abdol Hamid, gjorde.

Anna Rytter er ikke opdraget inden for nogen formel trosretning, har aldrig været medlem af folkekirken, men har altid haft 'en eller anden tro'.

Svært at tale om sin tro med andre
- Ens tro er et meget personligt spørgsmål, som kan være meget svært at tale med andre mennesker om. Men så mødte jeg min nuværende mand, der er muslim, siger Anna Rytter.

Og så havde hun pludselig en, hun kunne tale med sine tro med.

- Jeg drikker ikke alkohol og spiser ikke svinekød og går sjældent i meget lårkorte kjoler. Men i praksis er jeg jo ikke forskellig som så mange andre mennesker, siger ZAnne Rytter.

I Odense har hun været med til at få lavet en fattigdomsundersøgelse og få oprettet et råd for socialt udsatte - og kommer hun i Folketinget vil hun fortsætte med at kæmpe på det sociale og retspolitiske område samt for minoriteterne.

- Men jeg er jo langtfra valgt endnu. Først skal vi have en urafstemning i april, og så er der partiets årsmøde, siger den 32-årige kommunalpolitiker beskedent.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen