Somalisk talsmand: DF står bag brev

Somalisk talsmand beskylder nu Dansk Folkeparti for selv at have fabrikeret det famøse brev, der fortalte om truslerne mod Pia Kjærsgaard

Ahmed Dualeh mener, at Dansk Folkeparti selv står bag det trusselsbrev, der i går fik politiet til at anholde fem. (Foto: Polfoto)
Ahmed Dualeh mener, at Dansk Folkeparti selv står bag det trusselsbrev, der i går fik politiet til at anholde fem. (Foto: Polfoto)

Det somaliske miljø retter nu hårde anklager mod Dansk Folkeparti, efter et anonymt brev førte til anholdelsen af fem mænd.

På et pressemøde i moskéen på Nordre Fasanvej sagde A. S. Dualeh, der er talsmand for en række somaliske foreninger, at brevet må være fabrikeret af Dansk Folkeparti selv.

- Jeg mener ved mine fulde fem, at det er Dansk Folkepartis værk. Men det bærer somaliske fingeraftryk. Og jeg tror det er et samarbejde mellem nogle i det somaliske miljø og Dansk Folkeparti, siger han.

Ifølge ham er der somaliske organisationer, der præsenterer sig selv som forkæmpere for demokratiet, der kan være dem, der har navngivet de fem anholdte.

En af dem, der blev anholdt torsdag og løsladt efter et par timer, deltog også i pressemødet.

Manden, der kun vil kaldes Faissal, fortalte, at han blev voldsomt chokeret, da 'mindst 20' politifolk sparkede døren ind til hans lejlighed.

- Jeg er flygtet fra krig og elendighed. Men uanset hvor jeg flygter hen, så er det som om, at det forfølger mig, siger han.

Han har aldrig før været i konflikt med loven.

- I de 15 år, hvor jeg har boet i Danmark, har jeg kun været i kontakt med politiet for at få et nyt pas og et kørekort, fortæller han.

Ifølge Faissal fortalte politifolkene ham torsdag, at der var tale om en 'falsk anklage', da han efter afhøringen fik lov at gå.

Trusler ikke nyt for Pia Kjærsgaard

Trusler er ikke noget nyt for lederen af Dansk Folkeparti. I årevis har Pia Kjærsgaard modtaget trusler, og hun er døgnet rundt beskyttet af Politiets Efterretningstjeneste.

I 1998 måtte Pia Kjærsgaard flygte fra Nørrebro - hjulpet på vej af politiet.

I 2001 følte Pia Kjærsgaard sig truet af sortklædte unge og flygtede ind i en opgang i den tyske by Flensborg.

I 2001 blev Pia Kjærsgaard systematisk chikaneret af en ansat i Post Danmark. Flere af partilederens breve var blevet forsynet med både sorte fodaftryk, diverse skældsord, trusler og tegninger.

I 2002 trak Pia Kjærsgaard en peberspray for at skræmme en pågående kvinde væk på gaden i København.

I 2007 blev Pia Kjærsgaard omringet af Robin Hood-udklædte unge på Christiansborgs Slotsplads.

0 kommentarer
Vis kommentarer