Ny på Borgen: Karen Ellemann

Det hele er Erik Fabrins skyld. Han fik hende ind i politik. Hendes egen far, Uffe Ellemann-Jensen, var god til at holde fri og være far

Karen Ellemann (V) skriver som nyvalgt folketingsmedlem under på, at hun vil overholde grundloven. (Foto: Carsten Snebjerg)
Karen Ellemann (V) skriver som nyvalgt folketingsmedlem under på, at hun vil overholde grundloven. (Foto: Carsten Snebjerg)

Karen Ellemann forsøgte i mange år at bilde sin omverden ind, at hun ikke interesserede sig for politik.

- Jeg nægtede pure at interessere mig for politik. Jeg skulle altid stilles til ansvar for Uffes gøren og laden. Jeg har oplevet skolelærere, der svinede mig til, for noget han havde gjort eller sagt, siger Karen Ellemann til ekstrabladet.dk., da vi besøger hende på hendes nye kontor på Borgen.

Hun voksede op hos sin mor og var sammen med sin far og sine søskende i weekender og ferier.

Men selv om man måske skulle tro det, er Karen Ellemann ikke flasket op med politik.

- Uffe var altid god til at huske at holde fri og være far.

I bakspejlet kan Karen Ellemann da godt se, at hun altid har været politik dyr: Hun skrev skoleblad og var formand for elevrådet, men som hun siger:

- Jeg skulle bare ikke hedde Ellemann-Jensen og være medlem af VU.

Det er Fabrins skyld
Og det var da også først i en relativ voksen alder, at Karen Ellemann så det politiske lys.

Da hun fik børn blev hun aktiv i forældrebestyrelser. Og da en veninde begejstret fortalte, hvor kort vej der var fra tanke til handling i lokalpolitik, blev Karen Ellemanns interesse vakt.

Og op til kommunesammenlægningerne og kommunalvalget i 2005 blev hun for alvor involveret. Og så en aften ringede Søllerøds borgmester, Erik Fabrin.

- Han spurgte, om ikke jeg kunne tænke mig at stille op til kommunalvalget. Så stod jeg og kiggede ud over græsplænen og fik sådan en sitren, som en jagthund. Og tænkte, så det er dét, jeg skal.

- Så det er Fabrins skyld det hele, griner Karen Ellemann.

Men det er vel ikke en helt ny følelse for dig at komme ind på Christiansborg ...

- Jeg var ikke et af Borgens børn. Jeg er mest kommet her med min farfar (MF Jens Peter Jensen, red.). Min far var jo mest ovre i ministeriet. Så den ærbødighed, jeg føler hver morgen, når jeg kører over Marmorbroen, håber jeg, jeg bevarer.

Du er blevet integrationsordfører og skal arbejde sammen med Birthe Rønn-Hornbech. Hvad synes du om det?

- Det er det sejeste! Det er den største glæde. Jeg kan ikke forestille noget bedre, jo måske Berthel (Haarder, red.), men ham skal jeg jo også arbejde sammen med. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan lære meget af hinanden, Birthe og jeg.

Hvilket andet lands parlament kunne du godt tænke til at sidde i?

- Det skulle selvfølgelig være England. Debatformen dér er jo et kunststykke. Men det skulle kun være for et par dage ?

Hvad keder dig i politik?

- Så stor erfaring har jeg jo ikke endnu. Men der er nogle talere, for hvem det ville være klædeligt at fokusere lidt mere på indholdet end på fyldstoffet.

Har vi egentlig brug for venstrefløjen i dansk politik?

- Ja, naturligvis ... for at udstille og understrege, hvor vigtigt det er, at vi har et liberalt samfund, siger Karen-Ellemann og smiler.

Hvem fra den røde blok ville du tage på telttur med?

- Ida og jeg skal da på telttur, så kan vi tage Johanne med, siger Karen-Ellemann entusiastisk om Auken og Schmidt-Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer